افسردگی پاییزی را با این 6 کار به شادی پاییزی تبدیل کنید

افسردگی-پاییزی

افسردگی پاییزی غم و اندوهی است که بسیاری از مردم با فرا رسیدن پاییز تجربه می‌کنند، اما راهکارهایی وجود دارد که در این حالت گیر نیافتیم.

 

موسسه خانواده سلامت بنیان – آیا شما هم وقتی سوز پاییزی از راه می‌رسد و خزان برگ‌ها آغاز می‌شود، دچار غم و اندوه می‌شوید و بدون این که دلیلش را بدانید، کسالت و بی حوصلگی را تجربه می‌کنید؟ بهتر است بدانید که در این حال و هوا، تنها نیستید و بسیاری از افراد، با این حالات که افسردگی پاییزی نام دارد، دست و پنجه نرم می‌کنند.

غم و اندوه پاییزی، اختلال عاطفی فصلی SAD نامیده می‌شود. این نوع افسردگی که معمولا در پاییز به وجود می‌آید، ممکن است در زمستان نیز ادامه داشته باشد، اما با تغییر فصل و آمدن بهار از بین می‌رود.

 نشانه‌های افسردگی پاییزی

نشانه‌های مختلفی برای افسردگی پاییزی وجود دارد. از جمله این که کسانی که به این حالت دچار می‌شوند، احساس غمگینی، تحریک‌پذیری، استرس و خستگی را تجربه می‌کنند. آنها همچنین در این دوران به غذاهای شیرین و دارای نشاسته، تمایل زیادی دارند و به دلیل مصرف این غذاها، اضافه وزن پیدا می‌کنند. از سوی دیگر، این افراد تمایل خود را به بیرون رفتن از خانه از دست می‌دهند و دوست دارند، زمان خود را در خانه سپری کنند.

پاییز 2 scaled - افسردگی پاییزی را با این 6 کار به شادی پاییزی تبدیل کنید

به‌طور کلی، برخی از افراد در نقاط مختلف دنیا نسبت به تغییر فصل‌ها و کم شدن نور روز، حساسیت بیشتری دارند و در چنین شرایطی، خلق آنها پایین می‌آید. البته، محققان هنوز با قطعیت به این نتیجه نرسید‌ه‌اند که چرا برخی از افراد به افسردگی پاییزی مبتلا می‌شود و برخی دیگر، چنین حالتی را تجربه نمی‌کنند.

راهکارهای مقابله با افسردگی پاییزی

اگر شما هم جزو کسانی هستید که در پاییز و زمستان، غم و اندوه سراغ‌تان می‌آید، با استفاده از راهکارهای زیر می‌توانید حال و هوای خودتان را بهتر کنید.

  1. در معرض نور قرار بگیرید

یکی از دلایل مهم افسردگی پاییزی این است که نور خورشید کمتر از بهار و تابستان است و بسیاری از افراد، به دلیل کوتاه شدن روز، از دریافت همان‌مقدار نور موجود نیز محروم هستند. با این حال، اگر صبح زود بیدار شوید و از خانه بیرون بروید، می‌توانید از آفتاب صبحگاهی استفاده کنید. بهتر است حدود 30 تا 45 دقیقه در معرض نور قرار بگیرید.

همچنین، می‌توانید از جعبه‌های نوردرمانی استفاده کنید. این جعبه‌ها، طلوع خورشید را شبیه‌سازی می‌کنند و چشم‌ها را در معرض نور اضافی قرار می‌دهند.

  1. هر روز ورزش کنید

هر چقدر از تاثیر ورزش بر سلامت روان بگوییم، کم گفته‌ایم. با فرا رسیدن پاییز و فروکش کردن گرمای تابستان، دیگر بهانه‌ای برای بیرون آمدن از خانه ندارید. پس دست به کار شوید و از پیاده‌روی‌های طولانی و دوچرخه‌سواری در فضای باز لذت ببرید. ثبت‌نام در یک باشگاه و شروع یک ورزش جدید نیز می‌تواند گزینه مناسبی باشد. به هر حال، اگر  می‌خواهید از افسردگی پاییزی در امان باشید، باید حداقل روزی 30 دقیقه ورزش کنید. این کار کمک می‌کند از مشکل اضافه وزن که در نتیجه افسردگی به وجود می‌آید نیز در امان باشید.

  1. رژیم غذایی خود را تغییر دهید

فصل پاییز زمان بسیار مناسبی برای درست کردن انواع سوپ‌های فصلی مورد علاقه‌تان و رو آوردن به غذاهای گرمی است که در تابستان، امکان خوردن آنها وجود ندارد. به طور کلی، بهتر است در این فصل، بیشتر غذاهایی را مصرف کنید که دارای طبیعت گرم هستند.

.jpg - افسردگی پاییزی را با این 6 کار به شادی پاییزی تبدیل کنید

  1. سراغ کارهای مورد علاقه‌تان بروید

سرگرمی‌های جدید یا سرگرمی‌هایی که همیشه به آنها علاقه‌مند بوده‌اید، می‌توانند در روزهای سرد پاییزی به کمک‌تان بیایند و شما را از سستی و کرختی و غم و اندوه، نجات دهند. پس در این روزها، در کلاسی شرکت کنید که همیشه آرزوی شرکت در آن را داشتید یا مثلا غذای جدیدی را بپزید که مدت‌ها به درست کردن آن فکر می‌کردید و غیره.

  1. دیدگاه خود را تغییر دهید

بسیاری از افراد به پاییز به‌عنوان فصل از دست دادن نگاه می‌کنند، از دست دادن نور کافی، از دست دادن برگ‌های درختان و غیره. از طرفی، خیلی‌ها فکر می‌کنند پاییز، وقتی است که نمی‌توانیم به اندازه کافی از خانه بیرون برویم و سرما، خانه‌نشین‌مان می‌کند. چطور است حالا از این زاویه به موضوع نگاه کنید که پاییز فصلی هزار رنگ است و می‌توانید از تماشای برگ‌های رنگارنگ لذت ببرید. یا این که اگر نمی‌توانید زیاد از خانه بیرون بروید، حداقل می‌توانید محیط خانه خود را با المان‌هایی از رنگ‌های گرم پاییزی، شادتر و سرزنده‌تر کنید. به این ترتیب، حال و هوای‌تان هم تغییر می‌کند.

  1. از مشاور و روانشناس کمک بگیرید

تحقیقات نشان داده‌اند که درمان شناختی رفتاری CBT، به‌طور موثر، اضطراب و اختلال عاطفی فصلی را درمان می‌کند. علاوه بر این، در موارد لزوم، داروهای ضد افسردگی برای رفع این مشکل، تجویز می‌شود. پس اگر احساس می‌کنید، خسته و اندوهگین هستید، به روانشناس مراجعه کنید و منتظر نمانید که اوضاع روزبه‌روز بدتر شود. اگر زود مشکل را تشخیص دهید و برای حل آن اقدام کنید، مجبور نیستید رنجی طولانی‌مدت را تحمل کنید.

برگرفته از سایت healthline.com

 

مطالب مرتبط

7 روش ساده که می تواند سگ سیاه افسردگی را از شما دور کند 

افسردگی، چه کسانی را بیشتر درگیر می کند و چه تبعاتی دارد؟

تفاوت بیماری افسردگی با غم و اندوه طبیعی چیست؟

آیا افسردگی نوعی بیماری ارثی است و از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود؟

داروهایی که ممکن است شما را به افسردگی ناشی از دارو مبتلا کند 

چرا زنان بیشتر از مردان دچار افسردگی می شوند؟

با این غذاها به جنگ افسردگی زمستانی بروید 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *