معرفی رمان روانشناسی درمان شوپنهاور

کتاب-درمان-شوپنهاور

اگر به خواندن رمان‌های روانشناسی علاقه دارید، کتاب درمان شوپنهاور می‌تواند یک گزینه مناسب برای شما باشد.

 

موسسه خانواده سلامت بنیان – یکی از رمان‌های پر طرفداری که در زمینه روانشناسی به چاپ رسیده، کتاب درمان شوپنهاور است.

اروین یالوم، روان‌درمانگر آمریکایی که به‌عنوان یکی از پایه‌گذاران روانشناسی اگزیستانسیال شناخته می‌شود، این کتاب را نوشته و دکتر سپیده حبیب نیز ترجمه آن را برعهده داشته است.

درمان شوپنهاور داستان یک روان‌درمانگر مشهور به نام جولیوس را روایت می‌کند که به بیماری سرطان پوست مبتلا شده و زمان زیادی تا پایان زندگی او باقی نمانده است. با این حال، او تصمیم می‌گیرد به جای نشستن و انتظار کشیدن برای مرگ، به کار خود ادامه دهد و از طریق گروه روان‌درمانی خود به دیگران کمک کند.

در این جلسه، مردی به نام فیلیپ شرکت می‌کند. او فیلسوف است و عقاید شوپنهاور، فلسفه‌دان آلمانی قرن نوزدهم را پذیرفته و در انزوا زندگی می‌کند. پس از ماجراهایی، فیلیپ در جلسات گروه‌درمانی جولیوس شرکت می‌کند تا بتواند به‌عنوان یک مشاور فلسفی فعالیت داشته باشد. با این حال، شرکت در این جلسات، تغییراتی در نگرش فیلیپ نسبت به روابط انسانی به وجود می‌آورد و به این نتیجه می‌رسد که ارتباطات انسانی به زندگی بشر، معنا می‌بخشد.

شوپنهاور - معرفی رمان روانشناسی درمان شوپنهاور

در جلسات گروه‌درمانی جولیوس 5 عضو دیگر غیر از فیلیپ نیز حضور دارند که با زندگی آنها و داستان‌هایی که پشت سر گذاشته‌اند آشنا می‌شوید.

نویسنده در برخی از فصل‌های کتاب نیز به بیان زندگینامه شوپنهاور، افکار و دیدگاه‌های او می‌پردازد.

برش‌هایی از کتاب درمان شوپنهاور

فیلیپ گفت: «یکی از فرمول‌های شوپنهاور که خیلی به من کمک کرد، این ایده بود که شادی نسبی از سه منبع سرچشمه می‌گیره: آنچه هستی، آنچه داری و آنچه در چشم مردم جلوه می‌کنی. اون اصرار داره که ما باید فقط بر اولی تمرکز کنیم و بر دومی و سومی – بر داشته‌ها و بر وجهه‌مان – سرمایه‌گذاری نکنیم چون کنترلی بر اون دو تا نداریم، چون از ما گرفته می‌شن – درست مثل پیری گریزناپذیر که داره زیبایی تو رو ازت می‌گیره. در واقع، شوپنهاور گفته «داشتن» معکوس می‌شه: آنچه داریم، اغلب صاحبمان می‌شود».

 

برترین خرد آن است که لذت بردن از زمان اکنون را والاترین هدف زندگی قرار دهیم، زیرا این تنها واقعیتی‌ست که وجود دارد و مابقی چیزی نیست جز بازی‌های فکر. ولی می‌شود آن را بزرگ‌ترین بی‌خردی هم نامید زیرا آنچه تنها برای یک لحظه هست و بعد همچون رویایی ناپدید می‌شود، هرگز به کوششی جانفرسا نمی‌ارزد.

 

هر نفسی که فرو می‌بریم، مرگی را که مدام به ما دست‌اندازی می‌کند، پس می‌زند… . در نهایت این مرگ است که باید پیروز شود زیرا از هنگام تولد، بخشی از سرنوشت ما شده و فقط مدت کوتاهی پیش از بلعیدن طعمه‌اش، با آن بازی می‌کند. با این همه، ما تا آنجا که ممکن است، با علاقه‌ی فراوان و دلواپسی زیاد به زندگی ادامه می‌دهیم، همان‌جور که تا آنجا که ممکن است طولانی‌تر در یک حباب صابون می‌دمیم تا بزرگتر شود، گرچه با قطعیتی تمام می‌دانیم که خواهد ترکید. 

از دیگر کتاب‌هایی که اروین یالوم نوشته و در ایران ترجمه شده، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *