نحوه برخورد درست والدین با جوک های هم جنس گرایانه بچه ها؛ این همه تغییر عجیب در دوره بلوغ

بلوغ

بطور تقریبی بلوغ در نسلهای جدید زودتر اتفاق میافتد. برخی از کودکان 12 ساله علاوه بر رشد جسمانی از نظر عقلانی نیز به مرحله ی بلوغ نزدیک هستند و بعضی دیگر از لحاظ جثه و رفتار هنوز بچه اند. عاشق شدن وجه مشترک هر دو گروه یادشده است و تفاوت میان این دو گروه در نحوه ی برخوردشان با این عشقها میباشد.

به گزارش موسسه خانواده سلامت بنیان، یکی از مسایلی که در کشور ما جزو تابوهای فرهنگی محسوب می‌ شود و هنوز آموزش جدی و رسمی توسط خانواده ‌ها و مدارس در این رابطه وجود ندارد تربیت جنسی کودکان است. به گونه ای که علیرغم اهمیت بسیار زیاد این موضوع هنوز بسیاری از خانواده ‌ها آگاهی چندانی در این رابطه ندارند و بسیاری از آن‌ها نمی دانند منظور از تربیت جنسی کودکان چیست و چه اقداماتی در این راستا باید انجام گیرد. به همین دلیل، در سلسله گزارش هایی به موضوع تربیت جنسی کودکان در سنین مختلف می‌ پردازیم.

آغازی برای عشق ورزیدن و دورانی متفاوت با دوران دکتربازی!

سنین بین 8 تا 10 سالگی را میتوان سالهای آغازین عشق ورزیدن کودکان دانست و با رشد هرچه بیشتر کودکان این احساس نقش اساسی تری در زندگی آنها بازی خواهد کرد. همزمان با رشد کودک این احساس (عشق ورزیدن) نیز رشد می یابد و با نیاز جسمانی پیوند می خورد. بدین معنا که کودکان در عشق ورزیدن در جستجوی نوعی تماس جسمانی هستند (مقابل هم نشستن دست همدیگر را گرفتن، بازو به بازوی هم سائیدن) که هیجان شدیدی در آنان ایجاد میکند.

جستجو در تمایلات جنسی آغاز شده است، که فرآیندی است طولانی، این جستجو ها شامل بر بازیهای جنسی با هم جنسها و غیرهمجنسها میباشد. اما متفاوت با آنچه که پیش از این تحت عنوان “دکتربازی” از آن یاد شده است.

(در این زمینه بخوانید: 4 سالگی کودک و آغاز سوالات او درباره زاد و ولد)

آیا بچه ها هم جنس گرا می شوند؟

در این مرحله بازیها شامل بر نگاه و لمس آلت تناسلی یکدیگر است. معیار های گروهی متمرکز است بر تمایلات جنسی با جنس مخالف. اگر بچه ها به بازیهای جنسی با همجنسان خود مشغولند، این عمل را همجنس گرایی نمی نامند (که چنین هم نباید نامیده شود). در این سن همجنس گرایی در جمع کودکان موضوعی منفی و غیرقابل قبول میباشد و شاید به همین دلیل باید به طور کلی در مورد وجود احساسات همجنس گرایی با بچه ها صحبت کرد، هرچند که بسیاری از بزرگسالان خود هنوز در مواجهه با همجنسگرائی دچار مشکل هستند.

نکته مهم: بزرگسالان نباید جوک ها و شوخی هایی را که بچه ها در مورد همجنس گرایی بازگو می کنند پذیرا باشند.

نقشهای ویژه جنسی در این دوره سنی حضور بارزی دارند. بازیها و گفتگوهای کودکان همجنس، با آنچه با غیرهمجنس خود دارند، متفاوت است. خود ارضایی (استمناء) در این سنین ظهور می یابد. این عمل در بین پسران رایج تر از دختران است. استمناء می تواند به شکل جمعی صورت گیرد.

توانائی درک کودک از مسائل، رشد بیشتری می یابد و دلایلی که کودکان ارائه می دهند منطقی تر می شوند. کودک می تواند داستان زادو ولد را بخوبی تصور کند، گرچه هنوز به سختی می تواند فرآیند دقیق چگونگی حاملگی را درک کند.

علایمی که کم کم خود را نشان می دهند

پس از هشت سالگی نخستین علائم بلوغ در کودکان ظاهر میشود. در دختران پستان ها شروع به رشد می کنند و موهای قسمت آلت تناسلی شان کم کم رشد می کند. در پسران نیز موهای اطراف آلت به تدریج بلند تر می شود.

 در کودکان بین 10 تا 12 ساله نخستین گام ها به سوی بلوغ برداشته شده است و والدین نشانه های آن را در رفتار کودکانشان مشاهده می کنند. مثلا عاشق شدن هایی که با احساسات شدید همراه است. تقریبا همه بچه ها در این سنین عنوان می کنند که گاهی عاشق شده اند و حدودا نیمی از آنان طعم بوسیدن را چشیده اند.

در این سنین تمایل جنسی در کودکان در حال رشد است. برخی از کودکان میتوانند در این سنین به انتخاب جنسی خود برسند و برای شمار دیگری از کودکان این انتخاب پس از سالها تجربه صورت خواهد پذیرفت. توجه و علاقه به ارتباط جنسی میان بزرگسالان در این سنین ازدیاد می یابد، به همین دلیل اتفاق میافتد که کودکان در این سن و سال به تماشای فیلم های سکسی بنشینند، به مجلات سکسی نگاه کنند و یا به خطوط تلفن سکسی زنگ بزنند.

همزمان کودکانی نیز در این گروه سنی یافت میشوند که در زمینه ی مسائل جنسی دچار نوعی عقب ماندگی با کودنی هستند. آنها نمی خواهند در این موضوعات تجربه ای داشته باشند و هر آنچه را که در این باره می بینند یا می شنوند عجیب می یابند. والدینی که تصمیم صحبت با این دسته از کودکان را بمنظور آگاه ساختن آنان از مسائل جنسی دارند، با مشکلات فراوانی مواجه هستند.

تفاوت تغییرات جسمی دخترها و پسرها

احتمالا این بی علاقگی را باید در شروع پروسه بلوغ آنان جستجو کرد. این کودکان متوجه اولين تغييرات در بدن خود می شوند. تغییراتی که به معنای بزرگسال شدن است، چیزی که این گروه به آن تمایلی ندارند. کودکان در این گروه سنی به سرعت رشد می کنند (دختران زودتر از پسران). معمولا رشد پاهای آنان سریع تر به چشم می خورد.

در دختران رشد پستان ها ادامه می یابد و علاوه بر موهای قسمت آلت تناسلی، موهای زیر بغل شان نیز رشد می کند و در برخی دختران نیز موهای پاهایشان بیشتر می شود. رشد موهای بدن در پسران دیرتر شروع می شود. صدای آنان شروع به تغییر می کند. اما هنوز چند سال طول می کشد تا صدای مردانه پیدا کنند.

لبه کوچک و بزرگ آلت تناسلی دختران شروع به رشد می کند، به طوری که لبه ی قسمت داخلی (به طور موقت) می تواند بزرگ تر از لبه ی قسمت خارجی گردد. معمولا در سن بلوغ همه ی اندام ها به طور شگفت آوری رشد می کنند. حتی امکان دارد پستان های دختران به طور نابرابر رشد کنند . در برخی پسران نیز پستان ها کمی بزرگ تر می شوند.

برخی از دختران قبل از 12 سالگی برای اولین بار با عادات ماهانه مواجه میشوند و معدودی از پسران نیز قبل از 12 سالگی خروج اولین اسپرم (منی) را از بدن شان تجربه می کنند. سرعت رشد جسمی دختران در مرحله بلوغ سریعتر از پسران است . بطور تقریبی بلوغ در نسلهای جدید زودتر اتفاق میافتد. برخی از کودکان 12 ساله علاوه بر رشد جسمانی از نظر عقلانی نیز به مرحله ی بلوغ نزدیک هستند و بعضی بلوغ سریعتر از پسران است.

بطور تقریبی بلوغ در نسلهای جدید زودتر اتفاق میافتد. برخی از کودکان 12 ساله علاوه بر رشد جسمانی از نظر عقلانی نیز به مرحله ی بلوغ نزدیک هستند و بعضی دیگر از لحاظ جثه و رفتار هنوز بچه اند. عاشق شدن وجه مشترک هر دو گروه یادشده است و تفاوت میان این دو گروه در نحوه ی برخوردشان با این عشقها میباشد.

نحوه برخورد والدین

شما به عنوان پدر و مادر یا مربی کودک با کودکان در این سن، باید با آنها در مورد ارزش ها و هنجارهایشان گفتگو کنید. بپرسید که چه چیزهایی برایشان از ارزش و اهمیت برخوردار است و چه چیزهایی نه. آیا دوستان آنها دوست دختر یا دوست پسر دارند؟ با هم چگونه سر می کنند؟ اگر خود کودک دوستی دارد، چه چیزهایی را در این ارتباط می پسندد و چه چیزهایی را نه. بدین ترتیب شما به عنوان ولی یا مربی از ارزش ها و هنجارهای کودک خود و دیگر کودکان این گروه سنی آگاهی بیشتری خواهید یافت.

(در همین زمینه بخوانید: راهکارهایی برای این که دختران دوران بلوغ را به خوبی سپری کنند)

منبع:

– کتاب “تمایلات جنسی کودکان و نوجوانان”، نوشته ساندرین فان در دوف، ترجمه گیل آوا.

‫2 نظر

  • سارا گفت:

    دختر من تو دوره بلوغه و خیلی پرخاشگر و عصبی شده. با کوچکترین حرفی از کوره در میره و دائم با من و پدر و برادر کوچیکش بدخلقی می کنه فقطم دوست داره سرش تو کامپیوتر باشه. من سعی می کنم باهاش مهربون باشم اما خودمم یه جاهایی دیگه تحمل ندارم. راهی برای این مساله هست یا باید فقط صبر کنیم که دوره اش بگذره؟

    • خانواده سلامت بنیان گفت:

      دوست عزیز در مورد بلوغ دختران می تونید مطلب این لینک رو بخونید
      http://yon.ir/6sWuW
      امیدواریم که مشکلتون برطرف بشه

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *