اگر درونگرا هستید، حتما این 6 کتاب را بخوانید

معرفی-کتاب-درباره-درونگرایی

جامعه معمولا برونگرایی را به عنوان یک ارزش فرهنگی و اجتماعی در نظر می‌گیرد و سعی می‌کند افراد درونگرا را به سمت برونگرایی سوق دهد. این در حالی است که درونگراها باید توانایی‌های ویژه و خاص خود را بشناسند و پرورش دهند و سعی نکنند شبیه برونگراها به نظر برسند.

کتاب‌های مختلفی تالیف شده است که این آگاهی را به افراد درونگرا و همچنین جامعه می‌دهد. در این مطلب با این کتاب‌ها آشنا می‌شوید.

 

موسسه خانواده سلامت بنیان – یکی از دسته‌بندی‌ها درباره شخصیت در روانشناسی، دسته‌بندی افراد به «درونگرا» و «برونگرا» است. مدل روابط، نوع کارهای موردعلاقه، توانمندی‌ها و علایق و … براساس درونگرایی یا برونگرایی افراد قابل تشخیص است و هر یک از این طیف‌ها از توانایی‌ها، قدرت‌ها و محدودیت‌های متفاوتی نسبت به طیف دیگر برخوردار است.

معمولا در بسیاری از جوامع، برونگرایی به عنوان یک قدرت تلقی می‌شود و افرادی که درونگرا هستند، به چشم افرادی خجالتی و ضعیف مورد قضاوت قرار می‌گیرند. این مساله بار روحی و روانی زیادی را روی افراد درونگرا وارد می‌کند و می‌تواند روی عملکرد و روابط آنها تاثیر منفی بگذارد. این در حالی است که درونگرایی از نظر روانشناسی نوعی ضعف محسوب نمی‌شود و درونگراها از ویژگی‌ها و توانایی‌هایی برخوردار هستند که شاید افراد برونگرا فاقد آنها باشند.

به دلیل تضادهایی که معمولا بین نگاه و انتظارات جامعه و ویژگی‌های افراد درونگرا وجود دارد، آگاهی از مقوله درونگرایی و آشنایی با نقاط قوت و ضعف این نوع شخصیت می‌تواند به افراد درونگرا کمک کند که بهتر خود و توانایی‌هایشان را بشناسند و از این توانایی‌ها استفاده کنند.

در اینجا 6 کتاب مفید در این زمینه را معرفی کرده‌ایم.

  1. کتاب سکوت قدرت درونگراها در جهانی که از حرف زدن، باز نمی‌ایستد

کتاب سکوت، نوشته سوزان کین در سال ۲۰۱۲ در آمریکا به چاپ رسید و در همان سال به عنوان پرفروش‌ترین کتاب سال نیویورک تایمز، واشنگتن پست، لوس آنجلس تایمز و هفته نامه ناشران آمریکا شناخته شد.

همچنین بسیاری از هفته نامه‌ها و برنامه‌های تلویزیونی انگلیسی زبان این کتاب را در لیست ۱۰ کتاب برتر سال ۲۰۱۲ اعلام کردند.

نویسنده در این کتاب می‌گوید جامعه امروزی بیشتر برای برونگرایی ارزش قایل می‌شود و درونگرایی را یک نقطه ضعف بزرگ به حساب می‌آورد، طوری که القا می‌کند اگر درونگرا هستید باید فکری به حال خودتان بکنید و خودتان را تغییر دهید تا در زندگی شکست نخورید.

این در حالی است که کتاب سکوت به ما نشان می دهد درونگرایی و برونگرایی دو الگوی متفاوت شخصیتی و رفتاری هستند که به یک اندازه ارزشمند محسوب می‌شوند و لزوما نیازی نیست که درونگراها به فکر تغییر شخصیت خود باشند و فشار روانی زیادی را بابت این مساله تحمل کنند.

  1. کتاب موفقیت درونگراها

این کتاب را یک نویسنده درونگرا به نام نانسی آنکوویتز نوشته است. او در این کتاب روی موفقیت افرادی تمرکز کرده است که معمولا تنها هستند و کمتر حرف می‌زنند، اما استعداد بسیار زیادی دارند.

نویسنده این کتاب به این موضوع پرداخته که یک فرد درونگرا چگونه می‌تواند حساسیت‌های خود را کاهش دهد، چگونه می‌تواند کار خود را تبلیغ کند و چگونه می‌تواند از درونگرایی خود به عنوان یک نقطه قوت استفاده کند.

  1. کتاب کارآفرین درونگرا

آیا شما هم جزو کسانی هستید که معتقدید کارآفرینی و موفقیت حاصل از آن، ویژه برونگراهاست. خانم بث ال. بویلو، نویسنده کتاب کارآفرین درونگرا، این فرضیه رایج اما اشتباه را به چالش کشیده است.

در این کتاب به داستان‌های افراد درونگرایی پرداخته شده که این در برابر این دیدگاه مقاومت کردند و بیزینس‌های موفقی را راه انداختند.

  1. کتاب مزیت درونگرایی

نویسنده این کتاب، مارتی اولسن لنی به این موضوع می‌پردازد که برونگرایی تبدیل به یک ارزش فرهنگی شده و به عنوان یک شخصیت ایده‌آل در نظر گرفته می‌شود، در حالی که این دیدگاه، اشتباه است.

از آنجایی که برونگرایی به‌عنوان یک ارزش مطرح می‌شود، بسیاری از افراد درونگرا سعی می‌کنند رفتار خود را تغییر دهند و برونگراتر شود. این در حالی است که نویسنده معتقد است آنها باید به جای تقلید از برونگراها، روی نقاط قوت خود تکیه کنند.

  1. کتاب زندگی آرام در دنیای پر هیاهو

اگر می‌خواهید کتابی بخوانید که ادعای علمی بودن صرف ندارد و چالش‌های زندگی روزمره درونگراها را به تصویر می‌کشد، کتاب زندگی آرام در دنیای پرهیاهو نوشته سوفیا دمبلینگ یک گزینه مناسب است.

در این کتاب به سوالات متنوعی مانند سوالات زیر پاسخ داده شده است:

  • چگونه به دیگران بفهمانم که دوست دارم تنها باشم؟
  • وقتی حوصله حرف زدن ندارم، با تماس‌های تلفنی چه کار کنم؟
  • چه بهانه‌ای برای نرفتن به مهمانی بیاورم؟
  1. کتاب استعدادهای پنهان کودک درونگرا

مارتی اولسن لنی، نویسنده این کتاب سراغ این موضوع رفته که بخش زیادی از ویژگی درونگرایی یا برونگرایی، ژنتیک است و نمی‌توان از والدین انتظار داشت که فرزند خود را براساس انتظارات جامعه، به سمت برونگرایی سوق دهند.

به گفته او والدین باید به فرزندانشان کمک کنند از داشته‌های خود بهترین استفاده را نمایند.

یکی دیگر از نکاتی که در این کتاب به آن پرداخته شده، تفاوت بین کودک درونگرا و کودک خجالتی است.

مطالب مرتبط

آیا درونگرا بودن، نوعی نقص برای کودکان محسوب می شود؟

درونگرایی و برونگرایی چه تاثیری بر انتخاب همسر و ازدواج دارد؟ 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *