تنبلی و بی حوصلگی را با این راهکارها ضربه فنی کنید

درمان-تنبلی

اگر تنبلی و بی حوصلگی مانع رسیدن شما به اهداف‌تان شده و نمی‌گذارد به کارهای‌تان برسید، کافی است کمی در سبک زندگی و تفکرات و احساسات خود تغییر ایجاد کنید.

 

موسسه خانواده سلامت بنیان- شاید برای شما هم پیش آمده باشد که هزار جور کار روی سرتان ریخته و هزار و یک هدف و برنامه‌ریزی برای خود دارید، اما به هیچ کدام از آنها نمی‌رسید. فقط برای این که غول بزرگ تنبلی و بی حوصلگی سر راه‌تان نشسته و اجازه نفس کشیدن به شما نمی‌دهد.

اگر می‌خواهید جلوی این مشکل بزرگ را که راه رسیدن به آرزوها و اهداف‌تان را سد می‌کند، بگیرید، خواندن ادامه این مطلب را از دست ندهید.

ریشه تنبلی را شناسایی کنید

برای مقابله با تنبلی، ابتدا باید بدانید که مشکل شما از کجا آب می‌خورد. با پیدا کردن ریشه مشکل، نقشه راه شما برای غلبه بر آن آسان‌تر مشخص می‌شود. گاهی اوقات این مشکل ناشی از علل جسمی مانند بدخوابی، کمبود موادمغذی، خستگی و غیره است. اما در موارد دیگر، ریشه این مشکل را می‌توان به علل روحی و روانی یا استراتژی‌های غلط برای رسیدن به اهداف نسبت داد.

خستگی را خسته کنید

اگر تنبلی شما ناشی از خستگی است، به خودتان کمی استراحت بدهید. یادتان باشد که آدمیزاد، ربات نیست که بتواند مدام کار کند و آخ نگوید. جسم شما نیاز به رسیدگی دارد و با استراحت مناسب می‌تواند قوای خود را بازیابی کند.

حالی - تنبلی و بی حوصلگی را با این راهکارها ضربه فنی کنید

اگر زمان شما برای انجام تمام کارهایتان کم است و خستگی اجازه نمی‌دهد همه کارها را با هم مدیریت کنید، بهتر است بعضی از برنامه‌هایی که اولویت کمتری دارند را حذف نمایید. به این ترتیب، زمان بیشتری برای استراحت شما خالی می‌شود و پس از آن می‌توانید تنبلی را کنار بگذارید و سر کارتان بروید.

اولویت‌بندی داشته باشید

گاهی آنقدر کار روی سر خودمان می‌ریزیم که نمی‌دانیم با آنها چه کنیم و در نتیجه، تنبلی سراغ‌مان می‌آید و به هیچ‌کدام از آنها نمی‌رسیم. در این شرایط، یکی از کارهایی که به داد شما می‌رسد، اولویت‌بندی کردن است. کارهای‌تان را از مهم به کم‌اهمیت، اولویت‌بندی کنید و به ترتیب سراغ انجام آنها بروید. با همین راهکار ساده، خواهید دید که تنبلی‌تان کمتر می‌شود.

کارها را به اجزای کوچک‌تر بشکنید

گاهی اوقات به قدری کارها را برای خودمان بزرگ می‌کنیم که حتی فکر رفتن به سمت آنها و انجام‌شان هم ترسناک به نظر می‌رسد. برای همین، تنبلی سراغ‌مان می‌آید و حال و حوصله انجام دادن آنها را نداریم. در چنین شرایطی، تقسیم کردن کارها به اجزای کوچک به دادمان می‌رسد. به این ترتیب، به جای انجام یک کار بزرگ و ترسناک، یک‌سری کار کوچک داریم که انجام آنها سخت نیست و زودتر تمام می‌شوند. این رویکرد، نه تنها تنبلی ما را کاهش می‌دهد، بلکه باعث خواهد شد که کارهای‌مان راحت‌تر و سریع‌تر به سرانجام برسد.

تصویرسازی کنید

وقتی تصویرسازی ذهنی انجام دهید و در ذهن خودتان تصویری از رسیدن به آرزوها و اهداف‌تان داشته باشید و پیش خودتان مجسم کنید که پس از رسیدن به این اهداف، دنیای شما چه تغییراتی خواهد کرد، انگیزه‌تان برای کنار گذاشتن تنبلی بیشتر می‌شود.

.jpg - تنبلی و بی حوصلگی را با این راهکارها ضربه فنی کنید

عواقب تنبلی را جلوی چشم‌تان بیاورید

به این فکر کنید که اگر تنبلی بر شما مسلط شود و به کارهای‌تان نرسید، چه مشکلاتی سر راه‌تان سبز خواهد شد و چه عواقبی در انتظارتان خواهد بود. فکر کردن به این عواقب باعث افزایش انگیزه شما برای انجام کارهای‌تان می‌شود.

به خودتان جایزه بدهید

هر وقت توانستید گامی هرچند کوچک در جهت کنار گذاشتن تنبلی بردارید، به خودتان پاداش بدهید. این پاداش باعث خشنودی و رضایت کوتاه‌مدت شما می‌شود و تشویق می‌شوید که محکم‌تر در این زمینه گام بردارید.

رژیم غذایی سالمی داشته باشید

یکی از دلایل تنبلی و بی حوصلگی، داشتن رژیم غذایی ناسالم است. یادتان باشد که باید مصرف مواد قندی را کاهش دهید. این مواد با افزایش قند خون و کاهش میزان انرژی، موجب بی حوصلگی می‌شوند. به جای آن، سراغ غذاهای سرشار از پروتئین بروید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *