هزار و یک جور دردسری که ممنوعیت واردات کاندوم برای جامعه ایجاد خواهد کرد
طرح نمایندگان مجلس درباره ممنوعیت واردات کاندوم که با ناآگاهی نسبت به کارکردهای این کالا وضع شده، مشکلاتی را در زمینه بارداریهای ناخواسته، شیوع بیماریهای مقاربتی و غیره ایجاد خواهد کرد.
موسسه خانواده سلامت بنیان- دکتر علی شیخ الاسلامی؛ یکی از موضوعاتی که طی روزهای گذشته در فضای مجازی سر و صدای زیادی به پا کرده، طرح نمایندگان مجلس درباره ممنوعیت واردات کاندوم بهعنوان یک کالای غیرضروری و لوکس است.
این طرح نشان میدهد که نمایندگان مجلس به هیچ وجه دید درست و روشنی درباره کارکردهای کاندوم ندارند و تصور میکنند مشکل بزرگ کشور برای افزایش جمعیت، استفاده از کاندوم است!
کارکرد کاندوم بهعنوان یک وسیله تنظیم باروری و فاصلهگذاری در زایمان
این در حالی است که کاندوم کارکردهای متنوعی دارد و تنها محدود به جلوگیری از بارداری نمیشود. کاندوم ضمن این که یک وسیله پیشگیری از بارداری به حساب میآید، یک وسیله تنظیم باروری و فاصلهگذاری در زایمان است. در واقع، به جای این که قرصهای دارای عوارض به خانمها تحمیل شود، با کاندوم میتوان از بارداری جلوگیری کرد و فاصله بین تولد بچهها را تنظیم نمود.
عدم استفاده از کاندوم، بحران بیماریهای مقاربتی را ایجاد میکند
کارکرد دیگر کاندوم، جلوگیری از انتقال عفونت است. بسیاری از اوقات، عفونتی در یکی از زوجین وجود دارد که اگر از کاندوم استفاده کنند، میتوانند بدون مشکل سکس داشته باشند، اما اگر از کاندوم استفاده نشود، عفونت، بین زن و شوهر منتقل خواهد شد.
نکته دیگر این است که اگر فردی به هر دلیلی عفونتی مثل HIV، هپاتیت و بیماریهای مقاربتی داشته باشد، در صورت استفاده از کاندوم از انتقال این بیماریها و عفونتها پیشگیری میشود. اما در صورت عدم استفاده از کاندوم، شیوع این بیماریها افزایش پیدا میکند.
به هر حال، در جامعه، افرادی وجود دارند که سبک زندگی سالم را رعایت نمیکنند و مقید به روابط شرعی نیستند. عدهای دیگر هم روابط متعددی در قالب ازدواج موقت دارند. این افراد باید وسیلهای برای پیشگیری از عفونتها و بیماریها داشته باشند. در غیر این صورت، شاهد گسترش مهارگسیخته بیماریهای مقاربتی خواهیم بود که هزینههای زیادی را به جامعه تحمیل میکند.
افزایش بارداریهای ناخواسته و سقطهای غیرقانونی در شرایط غیربهداشتی، نتیجه اجرای این طرح خواهد بود
همچنین، بارداریهای خارج از خانواده افزایش پیدا خواهد کرد و در آینده بچههای زیادی به دنیا میآیند که معلوم نیست پدرشان چه کسی است یا اگر هم معلوم باشد، در شرایط بسیار دشواری به دنیا میآیند و بزرگ میشوند.
اجرای چنین طرحی، قطعا تعداد بارداریهای ناخواسته و سقطهای غیرقانونی و غیربهداشتی را بالا میبرد و مشکلات زیادی را برای زنان ایجاد خواهد کرد.
کاندومهایی که در کشور ما وجود دارد، اکثرا وارداتی است و تولید داخل کیفیت چندانی ندارد که بتواند با محصولات خارجی رقابت کند. در این شرایط، ممنوع کردن واردات کاندوم بهعنوان یک کالای لوکس و غیرضروری، نه تنها کمکی به جامعه نخواهد کرد، بلکه باعث ایجاد مشکلات زیادی میشود.
افزایش جمعیت با زور و اجبار امکانپذیر نیست
نمایندگان باید قانونی وضع کنند که جامع، مانع و کامل باشد و همه ابعاد مساله را بهدرستی در نظر بگیرد و به انواع تبعاتی که این قانون میتواند برای جامعه داشته باشد، بهدرستی فکر شود.
مسیر درست این است که وقتی میخواهیم قانونی را مصوب کنیم، تمام پیامدهای بهداشتی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و بهطور کلی همه ابعادی که میتواند مسالهساز شود را در نظر بگیریم و راهکاری را ارائه دهیم که کمترین تبعات را داشته باشد.
قانونی مثل ممنوعیت واردات کاندوم که با مخالفت اکثریت جامعه روبهرو شود و همه جنبهها در آن لحاظ نشده باشد، عملا اجرا نخواهد شد و در صورت اجرا هم دردسرهای زیادی ایجاد میکند.
ابتدا باید مشخص شود که هدف از ارائه این راهکارها چیست. اگر هدفشان این است که فرزندآوری افزایش پیدا کند، باید بدانند فرزندآوری با زور و اجبار اتفاق نمیافتد. مردم باید با رغبت و علاقهمندی شخصی به سمت فرزندآوری بروند، نه این که کاری کنیم که هر رابطهای ختم به بارداری شود. آیا نگاه ما صرفا این است که عدد جمعیت را بالا ببریم یا این که میخواهیم انسان سالم بهوجود بیاوریم و پرورش دهیم؟
اگر نگاه ما پرورش انسان است، برای هر فردی که به دنیا میآید باید شرایط شغلی، خانه، امنیت غذایی، آب سالم و غیره فراهم کنیم. در واقع، ابتدا باید زیرساختهای افزایش جمعیت آماده شود، سپس انگیزش لازم را در افراد برای فرزندآوری بهوجود آوریم تا آنها با رغبت و علاقه بچهدار شوند.
مطالب مرتبط:
راه هایی که کمک می کند زگیل تناسلی نگیرید و در صورت ابتلا، درمان شوید
بیماری سوزاک چه علایمی دارد و چگونه می توان از آن پیشگیری کرد؟
چگونه می توان از بیماری تبخال تناسلی پیشگیری کرد و راه های درمان آن چیست؟