چه زمانی می توانیم در مورد گذشته با همسر آینده مان صحبت نکنیم؟

ازدواج

انتخاب همسر ریزه کاری های خاص خود را دارد که اگر به آنها به درستی توجه شود زندگی زناشویی موفقی شکل می گیرد. پس باید قبل از ازدواج، دقت های لازم برای انتخاب همسر صورت گیرد. 

موسسه خانواده سلامت بنیان- پانزدهمین  جلسه از جلسات گفتگوی صمیمانه راجع به چگونگی انتخاب همسر با حضور دکتر علی شیخ الاسلامی، مدیرعامل موسسه خانواده سلامت بنیان برگزار شد. مشروح مباحث مطرح شده توسط دکتر شیخ الاسلامی در این جلسه را پیش رو دارید.

شناخت خود، اولین گام در انتخاب همسر است

سوالی که مطرح می شود این است که چطور می توانیم از میان تمام گزینه هایی که برای ازدواج وجود دارد همسر مناسبی انتخاب کنیم؟ اولین نکته ای که من روی آن تأکید می کنم بحث خودشناسی است. ما باید ابتدا ببینیم خودمان را چقدر می شناسیم و روی ویژگی های شخصیتی، سبک و مدل رفتارهای و مهارت های ارتباطی خود شناخت داریم. اگر خودمان را خوب شناختیم وقت ازدواجمان رسیده است و در غیر این صورت، زمان مناسبی برای ازدواج ما نیست.

ضرورت شکل گیری روابط دختر و پسر در بستر سالم اجتماعی

نکته ای که نیاز به توجه دارد این است که باید زمینه حضور افراد را در مسایل اجتماعی به شکلی فراهم کنیم که دختر و پسر بدون این که ارتباط صمیمانه و عاطفی شکل دهند بتوانند شناخت مناسبی از هم پیدا کنند. یعنی وقتی در جریان های اجتماعی نوع رفتارها و واکنش های یکدیگر را ببینند زمینه ای فراهم می شود که بتوانند انتخاب درستی داشته باشند. اما متأسفانه این فضا را فراهم نمی کنیم یعنی یا خیلی فضا را می بندیم یا این که خیلی باز می گذاریم و هر دو غلط است. باید اجازه دهیم شناخت و انتخاب همسر در یک بستر سالم شکل بگیرد.

همسر - چه زمانی می توانیم در مورد گذشته با همسر آینده مان صحبت نکنیم؟

گفتگوی قبل از ازدواج باید هدفمند باشد

در مورد زمان مناسب برای آشنایی نمی توان زمان مشخصی را در نظر گرفت. اگر دو نفر آگاهی لازم را داشته باشند و جلسات گفتگوی هدفمندی با هم شکل دهند می توانند در یک ماه به شناخت کامل از هم برسند اما اگر جلسات گفتگو هدفمند نباشد و مراحل آشنایی وارد فضاهای تفریح و … شود اگر سال ها صرف کنید هم باز به شناخت مناسبی از هم نمی رسید.

گفتگوی هدفمند برای انتخاب همسر یعنی هدف من این باشد که در چهار جلسه دو تا سه ساعته تمام آنچه برای یک زندگی موفق می تواند مهم باشد جستجو کنم که در طرف مقابلم وجود دارد یا خیر. به این صورت، در چهار جلسه می توان به نتیجه رسید. البته، در کنار آن باید تست شخصیت، مشاوره و ملاقات خانواده ها هم وجود داشته باشد.

راهکار سنجیدن میزان مادی بودن همسر آینده

برای این که بتوانیم قبل از ازدواج میزان مادی بودن یا اقتصادی بودن همسر آینده مان را بسنجیم از او سوال می کنیم که شما خریدهایت را از کجا انجام می دهی؟ یا در چندمین مغازه به انتخاب می رسی و سالی چند بار مثلا کفش و لباس می خری؟ مثلا اگر کسی بگوید من فقط از پالادیوم خرید می کنم متوجه می شوی که این فرد به دنبال برند و قیمت های بالاست اما کسی که می گوید من مغازه های زیادی را می گردم و چیزی را که با بودجه ام متناسب است پیدا می کنم نشان می دهد که حسابگر است و ولخرج نیست.

شباهت بیشتر دو طرف باعث آرامش بیشتر در زندگی مشترک می شود

اول باید خودمان را بشناسیم و طرف مقابل را هم نسبت به خودمان بسنجیم نه این که یک ایده آل ذهنی داشته باشیم. اکثر افراد دنبال بهترین ها هستند اما نباید به دنبال بهترین باشیم بلکه باید ببینیم آن فرد چقدر به ما نزدیک است. هر چه طرف مقابل به ما نزدیک تر باشد در زندگی مشترک آرامش بیشتری خواهیم داشت.

.jpg - چه زمانی می توانیم در مورد گذشته با همسر آینده مان صحبت نکنیم؟

البته، این نکته را هم در نظر داشته باشیم که هر چه انعطاف ما بیشتر باشد دریچه انتخاب همسر ما وسیع تر خواهد بود و بالعکس. پس هر چه انعطاف ما کمتر باشد لزوم این که فردی شبیه تر به خودمان را انتخاب کنیم بیشتر می شود اما هر چه انعطافمان بیشتر باشد بیشتر می توانیم فردی متفاوت با خودمان انتخاب کنیم. پس شباهت بیشتر پذیرفته شده تر است مگر در جایی که انعطاف پذیری زیاد باشد.

در انتخاب همسر به مسایلی که قابلیت مخفی کردن دارند توجه نکنید

در ازدواج به مسایلی که قابلیت مخفی کردن دارند توجه نکنید چون اگر کسی بخواهد چیزی را از شما مخفی کند اصلا متوجه آن نخواهید شد. شما فقط به مسایل علنی که در زندگی تأثیرگذار هستند توجه داشته باشید. یکی از آنها شخصیت طرف مقابل است چون کسی نمی تواند شخصیت خود را پنهان کند. تست شخصیت دو طرف را که با هم مقایسه می کنیم می فهمیم که دقیقا در چه موقعیتی چه اتفاقی می افتد و بر آن مبنا می توانیم تشخیص دهیم که دو طرف مناسب هم هستند یا خیر.

نکته دیگری که باید در انتخاب همسر سنجیده شود اعتقادات، باورها و نگرش هاست. شما هیچ وقت نمی توانید اعتقادات خود را مخفی کنید و طرف مقابل یا می توانید این اعتقادات را بپذیرد یا خیر. اما توانستیم تفاوت های اعتقادی را بپذیریم ازدواج اشکالی ندارد اما اگر نمی توانیم، باید شبیه هم باشیم.

چه زمانی می توانیم در مورد گذشته‌مان با طرف مقابل صحبت نکنیم؟

در مورد مسایلی که در گذشته وجود داشته باید با طرف مقابل صحبت کنیم اما چیزی که در گذشته بوده و تمام شده و در آینده آشکار نخواهد شد لزومی به گفتن آن نیست اما چیزی که در گذشته بوده و در آینده مشخص خواهد شد باید گفته شود. مثلا ممکن است فرد دوره نامزدی رسمی با کسی داشته و همه از آن خبر دارند با این که این ارتباط تمام شده اما احتمال آشکار شدن آن در آینده وجود دارد و این مورد باید گفته شود. اما ممکن است کسی در گذشته نامزد کرده بوده و غیر از پدر و مادرش کسی از آن اطلاع ندارد و هیچ وقت این موضوع را نخواهد گفت. در چنین موردی ضرورتی ندارد این مساله عنوان شود چون تبعات گفتن آن بیشتر از نگفتن آن است.

مطالب مرتبط: 

درون گرایی و برون گرایی چه تاثیری بر انتخاب همسر و ازدواج دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *