میخواهید موقع شنا دچار بیماری نشوید؟ این نکات را رعایت کنید
اگر میخواهید در تابستان در استخرهای عمومی یا در رودخانهها و دریاچهها شنا کنید، باید نکاتی را رعایت کنید که از ابتلای شما به انواع بیماریها جلوگیری میکند.
موسسه خانواده سلامت بنیان – این روزها که گرمای تابستان به اوج خود رسیده، استخرهای عمومی و سواحل و رودخانهها دوباره شلوغ شدهاند و مردم برای فرار از دمای بالای هوا به آنها پناه میبرند. شنا و حتی راه رفتن در آب، فواید بسیار زیادی هم برای سلامت جسمی و هم برای سلامت روحی و روانی دارد.
تحقیقات نشان میدهد که مردم از ورزشهای مبتنی بر آب بیشتر از ورزشهای روی زمین لذت میبرند.
مزایای مهم شنا برای سلامتی جسم و روح
یکی از مزایای شنا و بهطور کلی تحرک در آب این است که افراد میتوانند بدون این که درد مفاصل یا دردهای عضلانی آنها افزایش پیدا کند، در مدت زمان طولانیتری در آب ورزش کنند. این کار به ویژه برای افراد مبتلا به آرتریت و آرتروز مفید است.
ورزش مبتنی بر آب میتواند به افراد مبتلا به آرتریت کمک کند تا استفاده از مفاصل دچار آرتروز خود را بهبود بخشند، درد را کاهش دهند و علائم را بدتر نکنند.
افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید نیز پس از شرکت در جلسات آب درمانی (ورزش در آب گرم) بهبود سلامت بیشتری را نشان دادهاند.
شنا کردن و تحرک در آب به ویژه ورزشهایی که در آب گرم صورت میگیرد، میتواند افسردگی را کاهش دهد و خلق و خو را بهبود بخشد.
این ورزشها همچنین، باعث بهبود کیفیت زندگی و کاهش ناتوانیهای جسمی افراد مسن میشود. زنان یائسه نیز برای بهبود یا حفظ سلامت استخوانهای خود میتوانند به شنا و آب درمانی رو بیاورند.
بیماریهایی که در اثر ورزش در آب آلوده ایجاد میشود
با وجود تمام مزایایی که برای شنا کردن برشمردیم، احتمال بیماری یا بروز آسیب نیز در هنگام شنا و ورزشهای آبی وجود دارد. البته، با انجام برخی از اقدامات، میتوان جلوی این بیماریها و آسیبها را گرفت.
اگر شما آب استخر را قورت بدهید یا در آب آلوده به میکروب شنا کنید، امکان دارد به برخی بیماریها مانند اسهال، مشکلات پوست، بیماریهای مرتبط با گوش، ذاتالریه یا بیماریهای شبه آنفولانزا و سوزش چشمها یا مجاری تنفسی مبتلا شوید.
اسهال شایعترین بیماری مرتبط با شنا است. افرادی که مبتلا به اسهال هستند، اما با این وجود به استخر میروند، میتوانند میکروبهای اسهالزا را به دیگران سرایت دهند. افراد دیگری که به استخر میآیند اگر این آب آلوده را ببلعند، ممکن است آلوده شوند.
کودکان، زنان باردار و افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماریهای مرتبط با شنا هستند. این افراد باید قبل از شرکت در فعالیتهای تفریحی آبی با پزشک خود مشورت کنند.
چگونه از بیماریهای مرتبط با شنا جلوگیری کنیم؟
اگر میخواهید به استخر یا محیطهای تفریحی آبی بروید، مطمئن شوید که سطوح مناسب کلر یا برم و pHدر آب وجود دارد. در این صورت، احتمال پخش شدن میکروبها کمتر است.
همچنین، مطمئن شوید که هیچگونه مواد شیمیایی در فضای باز وجود ندارد.
در ادامه به نکاتی اشاره میشود که خودتان باید رعایت کنید.
- اگر مبتلا به اسهال هستید، تا دو هفته پس از قطع کامل اسهال، وارد آب نشوید
- اگر بریدگی یا زخم باز روی بدن خود دارید (به ویژه در اثر جراحی)، برای مدتی از آب دوری کنید. اما اگر به هر دلیلی، وارد آب شدید، از باندهای ضد آب برای پوشاندن کامل بریدگی یا زخم استفاده کنید.
- قبل از اینکه وارد آب شوید، دوش بگیرید. شستشوی زیر دوش فقط به مدت یک دقیقه، بیشتر کثیفیها و میکروبهای موجود روی بدن شما را از بین میبرد.
وقتی برای شنا وارد آب شدید:
- در آب ادرار و مدفوع نکنید
- آب را قورت ندهید
- بچهها را به حمام ببرید و پوشک آنها را هر ساعت چک کنید
- پوشک را دور از آب عوض کنید تا میکروبها وارد آب نشوند
- بعد از شنا گوشهای خود را کاملا خشک کنید
اگر در دریاچه یا رودخانه نیز شنا میکنید، نکات زیر را به خاطر داشته باشید:
- ابری بودن هوا میتواند هشداری باشد مبنی بر این که تعداد میکروبهای موجود در آب بیشتر از حد معمول است
- در صورت مشاهده هر گونه لولهای که به داخل یا اطراف آب رودخانه یا دریاچه تخلیه میشود، از شنا کردن در آنجا اجتناب کنید
- پس از شنا و قبل از این که غذا بخورید، دستهای خود را به مدت 20 ثانیه بشویید، بهویژه اگر با شنها بازی کردهاید. اگر آب و صابون در دسترس نبود، از ضدعفونی کننده دست الکلی استفاده کنید که حداقل 60 درصد الکل داشته باشد.
برگرفته از سایت cdc.gov