می‌خواهید ازدواج دوم داشته باشید؟ از این 6 چالش‌ غافل نشوید

ازدواج

حتی اگر دل‌تان هنوز از زخم‌های ازدواج قبلی می‌سوزد، وقتی دوباره به ازدواج فکر می‌کنید، یعنی قلب‌تان هنوز برای دوست‌داشتن و ساختن گرم است. ازدواج دوم آسان نیست؛ گاهی سایه‌های رابطه قبلی، تردیدها و ترس‌ها را با خود می‌آورد. اما اگر از گذشته درس گرفته باشید، اگر با خودتان صادق باشید و برای التیام زخم‌های عاطفی‌تان وقت گذاشته باشید، می‌توانید با دیدی روشن و تجربه‌ای ارزشمند وارد مرحله جدیدی از زندگی شوید. ازدواج دوم می‌تواند فرصتی برای بازتعریف عشق و زندگی مشترک باشد؛ این‌بار نه بر پایه خیال‌پردازی، بلکه بر اساس واقع‌بینی، درک متقابل و بلوغ احساسی. در متن پیش رو، به شش چالش مهم در ازدواج دوم پرداخته‌ایم و راهکارهایی عملی برای عبور موفق از آن‌ها ارائه داده‌ایم. اگر در آستانه یک شروع تازه هستید، این راهنما را از دست ندهید.

 

موسسه خانواده سلامت بنیان – ازدواج دوم شجاعت می‌خواهد، چون همیشه این احتمال وجود دارد که سرانجام آن شبیه ازدواج اول‌تان شود. ازدواج دوباره به این معنا نیست که دیگر تلخی‌های گذشته را فراموش کرده‌اید؛ شاید هنوز تردید و ترس در دل‌تان باشد، اما حالا تصمیم گرفته‌اید برای کسی که دوستش دارید، بر آن‌ها غلبه کنید. پس با امید و اراده قدم در راه ازدواج گذاشته‌اید.

درست است که آمارها نشان می‌دهد نرخ طلاق در ازدواج‌های دوم بالاتر از ازدواج اول است، اما این نباید باعث نگرانی شما درباره موفقیت ازدواج دوم شود.

با نگاهی به الگوهای ناسالمی که در ازدواج قبلی وجود داشت، حالا آمادگی بیشتری دارید تا با آگاهی و تجربه وارد این رابطه تازه شوید.

در اینجا به 6 چالش یا ریسک رایج در ازدواج دوم پرداخته‌ایم و راهکارهایی برای غلبه بر آن‌ها ارائه داده‌ایم.

1. چالش رها کردن گذشته

یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت در ازدواج دوم این است که آیا واقعا و عمیقا از ازدواج قبلی‌تان عبور کرده‌اید یا نه.

همه ما از خطرات رابطه‌های «واکنشی» یا «گذری» آگاهیم، اما شاید ماه‌ها یا حتی سال‌ها از ازدواج قبلی‌تان گذشته باشد و تصور کنید که همه‌چیز را پشت سر گذاشته‌اید.

در واقع، گذر زمان به‌تنهایی کافی نیست؛ اگر آنچه در گذشته رخ داده را عمیقا پردازش نکرده باشید، نمی‌توانید واقعا با آن خداحافظی کنید. این شبیه آن است که احساسات سمی گذشته را در زیرزمین ذهن‌تان پنهان کنید و امیدوار باشید که هرگز دوباره سر برنیاورد، اما معمولا این احساسات در بدترین و پراسترس‌ترین لحظه‌ها برمی‌گردند.

مجدد - می‌خواهید ازدواج دوم داشته باشید؟ از این 6 چالش‌ غافل نشوید

چه با مرگ همسر روبه‌رو شده باشید و چه با پایان تلخ یک ازدواج، لازم است برای از دست‌دادن‌هایتان سوگواری کنید تا بتوانید به پذیرش برسید.  

بخشش یکی از ابزارهای موثر در رها کردن گذشته است؛ خودتان را ببخشید، همسر قبلی‌تان را ببخشید، و هر کسی را که در آن تجربه دخیل بوده است.

بخشش به‌معنای تایید یا توجیه اتفاقات گذشته نیست، بلکه به این معناست که تصمیم گرفته‌اید بار آن را زمین بگذارید و اجازه ندهید که گذشته بر حال و آینده‌تان سلطه داشته باشد.  

وقتی بتوانید این کار را انجام دهید، می‌توانید با تمام وجود روی ساختن یک رابطه موفق با همسر جدیدتان تمرکز کنید.

2. چالش یادگیری از اشتباهات گذشته

هیچ اشتباه یا تجربه تلخی بی‌فایده نیست، البته اگر بتوانید از آن درس بگیرید.

در واقع، آنچه از ازدواج اول‌تان آموخته‌اید می‌تواند به‌عنوان باارزش‌ترین درس‌ها عمل کند؛ درس‌هایی که ممکن است سرنوشت ازدواج دوم‌تان را رقم بزنند — چه به سمت موفقیت، چه شکست.  

برای این کار باید صادقانه و دقیق به گذشته نگاه کنید؛ چه چیزهایی در ازدواج قبلی موثر بود و چه چیزهایی کارساز نبود. این نگاه انتقادی به شما کمک می‌کند تا درک بهتری از عوامل موفقیت در زندگی مشترک داشته باشید.  

با خودتان روراست باشید: نقش شما در آن رابطه چه بود؟ همیشه در هر داستانی دو طرف وجود دارد. آیا رفتارهایی در شما وجود داشت که برای زندگی مشترک مشکل‌ساز بود؟ چطور می‌خواهید آن عادت‌ها یا رفتارها را تغییر دهید؟ 

به روشنی مشخص کنید چه ویژگی‌هایی از همسر قبلی‌تان برای‌تان غیرقابل تحمل بود، و از رابطه با فردی که همان ویژگی‌ها را دارد، پرهیز کنید.

اگر با جدیت این چالش را بپذیرید و از تجربه ازدواج اول‌تان درس بگیرید، می‌توانید با آمادگی بسیار بیشتری قدم به ازدواج دوم بگذارید و شانس موفقیت‌تان را افزایش دهید.   

3. چالش فرزندان

یکی از چالش‌های رایج در ازدواج دوم، بدون شک حضور فرزندان است. این موضوع می‌تواند شکل‌های مختلفی داشته باشد: ممکن است یکی از شما فرزند داشته باشد و دیگری نه، یا هر دو نفر با فرزند وارد ازدواج جدید شده باشید.   

در هر حال، باید با دقت تمام به پیامدها و پیچیدگی‌های احتمالی فکر کنید. یادتان باشد که معمولا زمان می‌برد تا کودکان بتوانند والد جدید (یا ناپدری/نامادری) را بپذیرند.

برخی مطالعات نشان داده‌اند که ممکن است حدود پنج سال یا حتی بیشتر زمان لازم باشد تا دو خانواده واقعا در هم ادغام شوند. باید به زمان‌بندی‌های ملاقات کودکان با والد دیگر، تعطیلات و برنامه‌های روزمره نیز توجه داشته باشید.  

یکی از بخش‌هایی که اغلب منجر به تنش می‌شود، تفاوت در شیوه‌های تربیتی و نحوه برخورد با انضباط کودکان است.  

در این زمینه، مهم است که شما و همسرتان به توافق و هماهنگی برسید، به‌ویژه در شرایطی که والد زیستی حضور فعالی در زندگی کودک ندارد.  

اگر در آستانه ازدواج مجدد هستید و نگرانی‌هایی مثل «مشکلات ناشی از فرزندان ناتنی» ذهن‌تان را مشغول کرده، بهتر است این دغدغه را با شریک زندگی‌تان در میان بگذارید و در صورت نیاز، از مشاور خانواده برای راهنمایی و حمایت تخصصی کمک بگیرید.

4. چالش همسران سابق

در اغلب ازدواج‌های دوم، یکی یا هر دو طرف پیشتر ازدواج کرده‌اند و طلاق گرفته‌اند، مگر آن‌که طرف مقابل همسر خود را از دست داده باشد. گرچه بسیاری از زوج‌های طلاق‌گرفته می‌توانند رابطه‌ای محترمانه و متمدن با یکدیگر داشته باشند، اما این همیشه در ازدواج دوم صدق نمی‌کند.  

اگر فرزندی در میان باشد، باید بدانید که همسر جدیدتان مجبور خواهد بود با همسر سابق خود در ارتباط باشد؛ برای هماهنگی دیدار فرزندان، رفت‌وآمدها، و سایر مسائل عملی.   

اینجاست که دوباره به دو چالش پیشین برمی‌گردیم: رها کردن گذشته و آموختن از اشتباهات.

اگر این دو مرحله را به‌خوبی پشت سر گذاشته باشید، احتمالا می‌توانید بدون مشکل وارد زندگی مشترک جدید شوید. اما در غیر این صورت، ممکن است با الگوهای وابستگی ناسالم روبه‌رو شوید، به‌ویژه اگر در رابطه قبلی سوءاستفاده، اعتیاد یا همسری کنترل‌گر و مشکل‌دار وجود داشته است.

هر نوع درگیری یا وابستگی بیش از حد با همسر سابق، بدون تردید به ازدواج دوم لطمه خواهد زد.

شفاف‌بودن درباره وضعیت طلاق قبلی و داشتن درک مشترک با همسر جدید در مورد حدود ارتباط با همسر سابق (چه پای فرزند در میان باشد یا نه) اهمیت زیادی دارد.

اگر پس از طلاق قصد ازدواج مجدد دارید و با این مسئله درگیر هستید، در استفاده از مشاوره تخصصی یا کمک گرفتن از روان‌درمانگر تردید نکنید.

تست روانشناختی نئو یک ابزار مناسب برای شناخت پیش از ازدواج 

5. چالش مسائل مالی

یاد بگیرید به یکدیگر اعتماد کنید و در مورد هزینه‌ها یا بدهی‌های خود صادق باشید.

پول، پول، پول! نمی‌توان از آن فرار کرد… و حقیقت این است که مسائل مالی یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی است که زوج‌ها با آن مواجه می‌شوند؛ چه در ازدواج اول و چه در ازدواج دوم.

در واقع، پول ارتباط مستقیمی با اعتماد دارد. وقتی دو نفر ازدواج می‌کنند، باید تصمیم بگیرند که آیا درآمدشان را با هم ادغام می‌کنند یا حساب‌های جداگانه خواهند داشت.

.jpg - می‌خواهید ازدواج دوم داشته باشید؟ از این 6 چالش‌ غافل نشوید

در ازدواج دوم، بیشتر افراد پیش‌تر با ضررهای مالی و دشواری‌هایی در دوران طلاق روبه‌رو شده‌اند، و همین مساله، آن‌ها را از نظر اقتصادی آسیب‌پذیرتر از قبل می‌کند.

یکی از مهم‌ترین اصول برای موفقیت در ازدواج دوم، یا بهترین راه مقابله با چالش مالی، این است که از همان ابتدا شفاف و صادق باشید.

اگر می‌خواهید این ازدواج دوام داشته باشد، باید یاد بگیرید به یکدیگر اعتماد کنید و در مورد هرگونه هزینه، بدهی یا وضعیت مالی شخصی با صداقت صحبت کنید.

6. چالش تعهد

این‌که این ازدواج دوم‌تان است و در دوره‌ای متفاوت از زندگی‌تان رخ می‌دهد، ممکن است به‌صورت آگاهانه یا ناخودآگاه نگاه شما به طلاق را تغییر داده باشد. به این معنا که یک‌بار آن را تجربه کرده‌اید و حالا راحت‌تر احتمال پایان یافتن ازدواج را می‌پذیرید.

گرچه هیچ‌کس با نیت طلاق وارد ازدواج دوم نمی‌شود، اما واقعیت این است که در شرایط سخت، این احتمال همیشه در ذهن وجود دارد.

برخی مطالعات نشان داده‌اند که این «عادی‌سازی طلاق» می‌تواند یکی از دلایل اصلی شکست در ازدواج‌های دوم باشد. اما به‌جای این‌که نگران باشید «ازدواج دوم چقدر دوام می‌آورد»، باید با تعهد کامل به این رابطه وارد شوید.

شاید یک‌بار طلاق گرفته‌اید، اما می‌توانید انتخاب کنید که آن تجربه، نخستین و آخرین بار بوده باشد.  

برگرفته از وب‌سایت marriage.com

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *