آیا والدینی هستید که آموزش مجازی بچه‌ها در خانه کلافه‌تان کرده؟ حتما این مطلب را بخوانید

آموزش-مجازی

ادامه‌دار شدن آموزش مجازی بچه‌ها، بسیاری از والدین را با دشواری روبه‌رو کرده و والدین معمولا سخت‌گیری‌های غیر ضروری دارند که کار را هم برای خودشان و هم برای بچه‌ها دشوارتر می‌کند.

 

موسسه خانواده سلامت بنیان- سمیرا فرزان، مشاور کودک و نوجوان؛ یکی از اساسی‌ترین مشکلاتی که در این روزهای کرونایی والدین با آن درگیر هستند، این است که آموزش مجازی کودکان در منزل کار بسیار سخت و طاقت‌فرسایی است.

معمولا والدین دوست دارند به‌صورت کاملا درست، اساسی و تمام و کمال دروس فرزندان‌شان را با آنها کار کنند. در صورتی که اگر بچه‌ها در محیط مدرسه حضور داشتند، قطعا در پاسخ دادن به دروس خود به مشکلاتی برمی‌خوردند و این اشتباهات از طریق توضیحات معلم، اصلاح می‌شد.  

اشتباهی که والدین در امر آموزش مجازی بچه‌ها مرتکب می‌شوند

این روزها به‌قدری حساسیت مادران و سایر افرادی که در امر آموزش مجازی در منزل به بچه‌ها کمک می‌کنند، زیاد شده که این حساسیت به معلم‌ها نیز انتقال پیدا کرده است و آنها هم فکر می‌کنند تمام سوالات و مطالبی که برای دانش‌آموزان ارسال می‌کنند، حتما باید تمام و کمال باشد. دلیلش هم این است که در طی این دو سال که آموزش به‌صورت مجازی بوده، دخالت والدین در امر آموزش افزایش پیدا کرده و آنها به‌صورت مرتب در حال تصحیح اشتباهات فرزندان‌شان هستند.

شرایط به‌گونه‌ای شده که برخی از والدین از سایر والدینی که در امر آموزش مجازی به‌صورت متعادل دخالت می‌کنند، این انتظار را دارند که آنها هم حتما اشتباهات فرزندشان را تصحیح کنند تا به این ترتیب، معلم نیز روند تصحیح کردن راحتی داشته باشد. در صورتی که این وظیفه معلم است که اشتباهات دانش‌آموز را با توضیح مجدد، اصلاح نماید.

آنلاین - آیا والدینی هستید که آموزش مجازی بچه‌ها در خانه کلافه‌تان کرده؟ حتما این مطلب را بخوانید

قطعا توضیحاتی که معلم در امر آموزش بیان می‌کند با توضیحی که والدین به فرزند خود می‌‌دهند، کاملا متفاوت است و این باعث می‌‌شود که روند رشد و یادگیری در دانش‌آموز دچار تداخل شود و او نتواند آن‌طور که باید و شاید دوره تحصیلی خود را به‌خوبی بگذراند؛ حتی اگر در کارنامه‌اش عنوان شده باشد که تمام نمره‌ها خیلی خوب است.

تمرین بیشتر باعث یادگیری بهتر نمی‌شود  

کار دیگری که باعث شده کیفیت آموزش مجازی بسیار پایین بیاید و کمیت بالا برود، این است که برخی از مادران اصرار دارند که معلم، تمرین‌های بیشتری برای بچه‌ها ارسال کند و بچه‌ها در خانه مدام مشغول انجام تمرین باشند.

حتی این اشتباه در دوران اول ابتدایی به وفور دیده می‌‌شود که معلم‌ها برای آموزش حروف الفبا بارها بارها می‌خواهند که دانش‌آموز یکی از حروف الفبا را در دو صفحه تمرین کند. این در حالی است که یادگیری به این شکل اتفاق نمی‌افتد و حتی نوشتن یک خط یا دو خط از حروف الفبا نیز کفایت می‌‌کند.

این نکته را به خاطر داشته باشید که در مورد اکثر کودکانی که دچار اختلالات یادگیری هستند، نوشتن زیاد باعث خستگی کودک و کندی او در آموزش و یادگیری می‌شود. اما متاسفانه در سیستم آموزشی این اعتقاد وجود دارد که تمرین مکرر و زیاد باعث یادگیری بیشتر می‌‌شود. این در حالی است که کودک می‌‌تواند از طریق بازی و نوشتن روی شن حتی روی تخته سیاه و همچنین بازی با چینه ریاضی را به خوبی یاد بگیرد. در نوشتن فارسی و خواندن آن نیز بهتر است به جای تمرکز بیش از حد روی آموزش کتاب‌های درسی، از داستان و مجله بیشتر استفاده شود. در غیر این صورت، خواهیم دید که کودک از درس دلزده می‌‌شود و در نوشتن تکالیف همکاری نمی‌کند.

به خاطر داشته باشید که کودک به دنبال استقلال است و اگر با او طوری تعامل کنید که به محض انجام تکالیف مورد تشویق قرار گیرد و بتواند کارهای دیگری که دوست دارد را انجام دهد، باعث می‌شود انگیزه بیشتری برای انجام تکالیف خود پیدا کند.

.jpg - آیا والدینی هستید که آموزش مجازی بچه‌ها در خانه کلافه‌تان کرده؟ حتما این مطلب را بخوانید

والدین باید صبور باشند، هرچند که این امر برای آنها خیلی دشوار است. قطعا والدین، معلم نیستند و توانایی معلم را ندارند تا آموزش را آن‌طور که باید و شاید به فرزند منتقل کنند ولی باید بردباری به خرج دهند و بدانند که شرایط فعلی برای همه مردم جهان به‌وجود آمده و آنها تنها نیستند.

در کنار آموزش مجازی به سلامت روان بچه‌ها هم اهمیت بدهید  

ذکر این نکته نیز اهمیت دارد که سلامت کودکان بسیار مهم است و همان‌طور که بچه‌ها به‌خاطر حفظ سلامت جسمی‌شان در منزل مانده‌اند، سلامت روان آنها هم اهمیت دارد و آنها باید توانایی آن را داشته باشند که بعد از پایان دوران کرونا با روحیه باز و شاد به آغوش مدرسه برگردند.  

لطفا تا آن‌جایی که می‌توانید، نکات آموزشی مجازی را با انعطاف‌پذیری به فرزندتان انتقال دهید. شاید برای همه ما سپری کردن این روزها سخت باشد، ولی قطعا روزی خواهد آمد که برای همین روزهای بسیار دشوار دلمان تنگ می‌‌شود تا دوباره حتی برای یک روز هم که شده در منزل با فرزندان‌مان ساعت‌هایی را سپری کنیم. با این وجود، امیدوارم که دوباره مدارس باز شوند و این مشکلات هم برای والدین، هم برای معلمان و هم برای دانش‌آموزان عزیز سرزمینم کمتر شود و آینده‌سازان کشورمان با کفایت بیشتری به عرصه جامعه برگردند.

مطالب مرتبط: 

نکاتی که والدین باید درباره آموزش مجازی فرزندانشان بدانند 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *