به این 9 گام عمل کنید تا دختر موفقی داشته باشید
اگر می خواهید که دخترتان آن طور رفتار کند که شما می خواهید، اول باید خودتان در افکارتان، کلامتان، اعمال و واکنش های عاطفی تان همان طور باشید.
به گزارش موسسه خانواده سلامت بنیان، فرزانه جدیدی؛ در گذشته پدر و مادران به طور طبیعی و غریزی از شیوه تربیت فرزندان – چه دختر و چه پسر – آگاه بودند اما در جهان پیشرفته امروز ارزش ها تغییرات بسیاری کرده اند و تربیت فرزندان به دغدغه ای برای والدین تبدیل شده است. گرچه نمی توان نقش پدر را در تربیت دختران نادیده گرفت اما چون هر مادری رابطه بیشتر و عمیق تری با دخترش دارد و روی تربیت آنان توجه و حساسیت ویژه ای دارد نیازمند راهکارهایی هست تا بتواند دختران موفقی تربیت کند. در این مقاله به برخی از این راهکارها اشاره می کنیم.
دختر نسخه عینی مادرش است و گیرنده های ذهنی او همیشه با علامت های مادرش میزان است. اگر می خواهید که دخترتان آن طور رفتار کند که شما می خواهید، اول باید خودتان در افکارتان، کلامتان، اعمال و واکنش های عاطفی تان همان طور باشید. بنابراین هر مادری برای تربیت یک دختر موفق نیازمند گام هایی است که در ذیل به آن اشاره شده است.
گام اول- به خانواده همسرتان احترام بگذارید
احترام خالصانه به خانواده همسر بهترین هنری است که یک مادر می تواند به دخترش انتقال دهد. زیرا در تمام طول زندگی اش با او خواهد ماند. بنابراین خود را به جای خانواده همسرتان بگذارید و رفتار خود را از زاویه دید آن ها مورد ارزیابی قرار دهید و در این باره منصفانه و صبورانه قضاوت کنید.
گام دوم – آنچه در پس یک لبخند نهفته است
بزرگترین کمک شما به رفاه آینده و زندگی شاد دخترتان یک لبخند ساده است که خیلی خیلی بهتر از خریدن یک لباس گران قیمت است. مادرانی که به کودک خود احساس خوشایند تزریق می کنند فرزندانشان در بزرگسالی نیز دارای تفکرات مثبت هستند.
گام سوم – مناعت
دخترتان را با ملایمت با این حقیقت مواجه کنید که او حتی می تواند به عنوان همسر یا مادر لذت برتری نقش را داشته باشد. دلیلش ساده است، زیرا یک مادر موفق بهتر از یک خانم دکتر مشوش است. این مناعت، خرسندی و آرامش درونی را به دنبال دارد.
گام چهارم – الگوی خوبی باشید
دختر شما با تمام وجود به شما نگاه می کند. بنابراین با رفتار درست و زندگی عبرت آموز الگوی خوبی برای او باشید. به عنوان مثال اگر کاری را اشتباه انجام می دهد با داد کشیدن بر سرش سعی در توضیح مطلب نداشته باشید بلکه الگوی نمونه صحیح را پیش روی او قرار دهید.
گام پنجم – دوری از خشم
خشمگین شدن نشانه رشد ناقص شخص است. بنابراین از خشمگین شدن اجتناب کنید و به دخترتان در این باره هشدار دهید و هرگاه اوضاع مناسب بود نمونه هایی به او نشان دهید. آن قدر به این مطلب اشاره کنید تا ملکه ذهنش شود. دختری که شاهد خشم مادر و فریاد زدن های او باشد در آینده این کار را تکرار خواهد کرد.
گام ششم – کاهش حس حسادت
برخی معتقدند که حسادت بیشتر در طبیعت زنانه وجود دارد. خوشبختانه می توان حسادت را به میزان قابل توجهی با فکر کردن، خواندن، تماشای تلویزیون و آموختن از آن کاهش داد. در مورد دخترتان نیز می توانید نتایج حاصل از حسادت را جمع آوری کرده و یا نمونه هایی از تجارب خودتان، خانواده یا دوستانتان را برای دخترتان بیان کنید.
گام هفتم – داستان خوانی
داستان های خوب به دخترتان کمک می کند تا نگرش مثبتی به زندگی پیدا کند و زندگی خود را توسعه دهد. قصه ها مخصوصا قصه های کوتاه بهترین آغازگران تفکر هستند و می تواند فرزند شما را از منحرف شدن در مسیر نجات دهد. بنابراین سعی کنید در روند رشد فرزندتان به این کار ادامه دهید
گام هشتم – غر نزدن
غر زدن در برخی از خانم ها به عادت تبدیل شده است. اما اگر می خواهید دختر موفقی داشته باشید هیچ وقت سر شوهرتان غر نزنید مخصوصا در حضور دخترتان. حتی اگر چنین کردید خیلی محرمانه به دخترتان اعتراف کنید که از این عادت خود شرمگین بوده و قصد دارید این عادت خود را ترک کنید. پذیرش اشتباهات، شما و دخترتان را عاقل تر می کند! این کار را امتحان کنید.
گام نهم – آموزش تصمیم گیری خرد و کلان
تمام زندگی در تصمیم گیری های بزرگ و کوچک خلاصه می شود. گاهی والدین با حمایت های بیش از حد از دختران خود به آن ها آسیب می زنند. در مورد اینکه چه زمانی به دخترتان آزادی یا پول دهید راه واحدی وجود ندارد و باید با در نظر گرفتن مجموع شرایط در این مورد تصمیم گیری کرد.
بهتر است هم دخترتان را در پی انجام کارهای خارج از خانه از قبیل رفتن به بانک، پست کردن نامه ها و … بفرستید هم او را به انجام کارهای داخل خانه تشویق کنید. به این ترتیب او را با واقعیت های زندگی مواجه می کنید و او خیلی سریع از نظر روانی بزرگ خواهد شد.