10 کار جالبی که اگر انجام دهید زندگی شادی خواهید داشت

شادی

ما در اینجا چند راهکار پیشنهاد می کنیم که اگر در مقابل آنها سوگیری منفی نداشته باشید و اصل استمرار را هم رعایت کنید می توانند به درد شما بخورند و شادی را تجربه کنید.

به گزارش موسسه خانواده سلامت بنیان، شما هم حتما با آدم هایی سر و کار داشته اید که دنیا را به خودشان و اطرافیانشان سخت نمی گیرند و سعی می کنند در هر لحظه زندگیشان شادی و خوشحالی را تجربه کنند. برای خیلی از ما این آدم ها اسرارآمیز هستند. مگر می شود در این دنیای پر از شلوغی و هیاهو و استرس آدم بتواند از شر دردسرها و مشکلات ریز و درشت قسر در برود و دنبال شادی و خوشحالی باشد؟

به هر حال، چه باور داشته باشیم چه با عینک بدبینی به ماجرا نگاه کنیم، هستند آدم هایی که شاد زندگی کردن برایشان نسبت به همه چیز اولویت دارد و در این کار موفق هستند. شاید برای شما هم عجیب باشد که این آدم ها نه تنها روح و روان سالم تری نسبت به سایرین دارند بلکه سلامتی جسمانیشان هم از بقیه بیشتر است. حتما این سوال برایتان پیش می آید که چطور؟

ارتباط عجیب شادی با سلامت جسمی

این سوال برای معتبرترین دانشگاه های دنیا هم سوالی کلیدی و جالب بوده و برای همین تحقیقات زیادی درباره ارتباط شادی و نشاط با سلامت جسمی انجام داده اند.

برای مثال، تحقیقات محققان کانادایی در سال 2010 نشان داد احساسات مثبتی مانند شادی، هیجان و شور و نشاط، احتمال ابتلا به بیماری‌های عروق کرونر قلب را تا 22 درصد کاهش می‌دهد.

مطالعات صورت گرفته در سال 2001 هم نشان می‌دهد شادی سبب کاهش درد و فشار عضلانی، سرگیجه و سوزش معده می‌شود. از طرفی این مطالعات نشان دادند میزان درد در بیماران مبتلا به التهاب مزمن از جمله آرتریت با احساس شادی مرتبط است و زنان شاد کمتر دچار درد بیماری‌های التهابی می‌شوند.

تحقیقی روی ۱۰۰۰ شرکت‌کننده‌ که آرتروز زانوی وخیم داشتند نشان داد افراد شادتر در روز ۷۱۱ قدم بیشتر از سایرین برمی‌دارند که این میزان 8.5 درصد بیشتر از تعداد قدم‌های افراد آرتروزی غمگین است.

خوشحالی سایر دردها را هم تسکین می‌دهد. طوری که بررسی ۱۰۰۰ شرکت‌کننده که در دوره بهبودی بعد از حمله‌ قلبی بودند مشخص کرده که شادترین این افراد در طی 3 ماه ریکاوری 13 درصد درد را کمتری تجربه کرده‌اند.

شاد باشید تا کمتر سرما بخورید

نتیجه تحقیق دیگری که حتما برای شما هم جالب است نشان می دهد که افراد شاد سیستم ایمنی قوی تری دارند. مطالعه‌ای در سال 2003 نشان داد افرادی که احساسات مثبت‌تری داشتند وقتی در معرض ویروس سرماخوردگی قرار گرفتند، احتمال ابتلای آنها به سرماخوردگی نسبت به آنهایی که احساسات منفی‌تری داشتند بسیار کمتر بود.

گام های کوچک و مستمر بردارید تا شاد باشید

الان حتما پیش خودتان می گویید فرضا که تمام تأثیرات شادی را روی سلامت جسمی و روحی دانستیم اما در این شرایط سخت اقتصادی، زیست محیطی، اجتماعی و … مگر می توانیم بی خیال مشکلات و استرس های مختلف بشویم و شاد باشیم؟ حتی ممکن است بگویید نفس ما از جای گرم بیرون می آید و درکی از مشکلات زندگی نداریم و فقط بلدیم برای دیگران نسخه های خیالی بپیچیم.

اما بهتر است بدانید قرار نیست کسی نسخه های عجیب و غریبی تجویز کند که با یک بار نگاه کردن به آنها زندگی شما متحول شود و از یک آدم غمگین و افسرده تبدیل به یک آدم شاد و سرزنده شوید. شادی و شاد زیستن هم مثل خیلی از ویژگی های مثبت روانشناختی در اثر تمرین ها و کارهای به ظاهر کوچک اما موثر و صد البته مستمر به دست می آید.

پس اگر یک روز به تمرین ها و اصول شاد زیستن عمل کردید و روز بعد تمام دانسته هایتان را در ذهنتان بایگانی کردید و کنار گذاشتید انتظار معجزه نداشته باشید. گام به گام و ثابت قدم پیش بروید تا بتوانید تبدیل به یک آدم مثبت و شاد بشوید.

10 راهکار مفید

ما در اینجا چند راهکار پیشنهاد می کنیم که اگر در مقابل آنها سوگیری منفی نداشته باشید و اصل استمرار را هم رعایت کنید می توانند به درد شما بخورند و شادی را تجربه کنید.

1. کودک درونتان را خوشحال کنید

بچه ها کاری به دلمشغولی های بزرگسالان ندارند و فقط دلشان می خواهد شادی و تفریح داشته باشند. شما هم اگر کودک درون فعالی داشته باشید قطعا از شما می خواهد تفریحات لذت بخشی داشته باشید و در این صورت از شما راضی خواهد بود. البته، تفریحاتی که انتخاب می کنید باید با توجه به اقتضائات سن و شرایط زندگی باشد و مثلا هوس سرسره بازی روی سرسره های پارک کودکان به سرتان نزند.

ممکن است بهانه بیاورید که تفریح کردن نیاز به پول زیاد دارد اما بهتر است برای کودک درونتان بهانه نیاورید تا با شما قهر نکند. با کمی خلاقیت هم می توانید تفریحات لذت بخشی داشته باشید که نیاز به پول فراوان نداشته باشد.

2. با خانواده و اطرافیان بالغانه رفتار کنید

با اطرافیانتان کنار بیایید و منصفانه با آنها رفتار کنید تا ببینید چقدر رنگ و بوی زندگیتان عوض می شود. آدم هایی که رفتار بالغانه ای با اطرافیان دارند و دنبال “امر و نهی”، “توبیخ”، “سرزنش” و “توهین” نیستند به خودشان و آنها حس امنیت و آرامش را تزریق می کنند و همین مساله بیشترین تأثیر را در شادی و نشاط درونی دارد.

ممکن است بگویید طرف مقابل ما این رفتارها را دارد و بالغانه رفتار نمی کند. درست است اما یادتان باشد که ما نمی توانیم با انجام همین رفتارهای منفی طرف مقابل را تغییر دهیم. بهتر است اول خودمان را تغییر دهیم تا تغییرات تدریجی را در او هم ببینیم. البته، می دانم که این کار راحت نیست و صبر و حوصله زیادی می خواهد اما به نتیجه ای که دارد می ارزد.

3. معجزه هدفمندی را دست کم نگیرید

آدم هایی که هدفمند نیستند با هر بادی که می وزد به سمتی می روند و همین مساله پریشانی آنها را بیشتر می کند. اما اگر هدف های هفتگی، ماهانه و سالانه برای خودتان تعیین کنید و گام به گام به سمت اهدافتان پیش بروید مزه اعتماد به نفس و رضایت از خود را زیر زبانتان احساس می کنید و ترغیب می شوید که هیچ وقت از هدفمندی دست برندارید. همین اعتماد به نفس و رضایتمندی، شادی درونی و عمیقی ایجاد می کند و شما را سرزنده خواهد کرد.

4. شکرگذار باشید

شاید با خودتان بگویید این هم از آن حرف های کلیشه ای مادربزرگ ها و پدربزرگ هاست اما بیایید یک بار هم که شده به این حرف های به ظاهر کلیشه ای عمل کنید و تأثیر آن را در زندگی خودتان ببینید. کاری که شکرگذاری با مغز ما می کند این است که توجه ما را از نداشته هایمان به سمت داشته هایمان می برد و همین مساله باعث می شود ذهن ما احساس ثروتمندی کند نه احساس فقر و نداری.

برای شروع شکرگذاری روزی 3 مورد از نعمت هایی که خدا به شما داده را روی برگه ای بنویسید و آنها را مرور کنید. اگر این کار تبدیل به عادت روزمره تان شود به زودی تأثیر آن را در حس و حال و شادی درونی تان خواهید دید و ما را هم دعا خواهید کرد!

5. به بدنتان تکان بدهید!

اگر انتظار دارید دائم یک گوشه بنشینید و به تن مبارکتان کمترین حرکتی ندهید و در عوض شاد و خوشحال باشید با عرض معذرت باید بگویم که به بی راهه می روید. اگر حال و حوصله ورزش کردن را دارید که همین الان به شما مژده شادی و سلامتی را می دهیم. اما اگر چندان اهل ورزش کردن و بالا و پایین پریدن نیستید حداقل پیاده روی را فراموش نکنید و این کار را دست کم نگیرید. روزی نیم ساعت پیاده روی سبک و انجام نرمش های ساده هم می تواند روی روحیه شما تأثیرات باورنکردنی داشته باشد.

6. خوب بخوابید

کم خوابی یا بد خوابیدن روی احساس خوشحالی تأثیر منفی می گذارد و در تمام روز شما را بی حوصله و عصبی می کند. می دانم که خیلی سخت است اما تا جایی که می توانید سعی کنید شب ها زودتر از موبایل و تلویزیون دل بکنید و به بستر بروید تا صبح ها راحت تر و با انرژی بیشتری بیدار شوید و در طول روز شادتر باشید. روزهای اول این کار خیلی مشکل خواهد بود اما اگر صبور باشید تبدیل به عادت می شود و ساعت بدنتان آن طور که خودتان می خواهید تنظیم خواهد شد.

7. درست غذا بخورید

باور نمی کنید که نوع غذا خوردن هم با شادی ارتباط دارد؟ بهتر است باور کنید! مطالعات محققان دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد نشان می دهد که استفاده از مواد غذایی حاوی اسیدهای چرب امگا 3، ویتامین B12، فولیک اسید و پروتئین های گیاهی و گوشت سفید سبب بهبود خلق و خو و احساس شادی می شود.

سعی کنید تا حد امکان از کربو هیدرات های تصفیه شده مانند آب نبات، شکلات، شیرینی و آرد سفید استفاده نکنید. چون این مواد  در ابتدا به مصرف کننده احساس انرژی می‌دهند؛ ولی به سرعت بدن را خسته و خلق و خو را تنگ می‌کنند.

پرخوری و خوردن غذای زیاد هم شما را تنبل و بی حوصله می کند. پس اگر می خواهید شاد و سرزنده باشید بهتر است دور زیاد خوردن را خط بکشید.

8. معاشرت کنید

آدم هایی که تنها هستند و با کسی ارتباط ندارند معمولا احساس افسردگی و بی حوصلگی می کنند. اما اگر بتوانید با آدم های مثبتی به عنوان خانواده و فامیل، همکار، دوست، همسایه و … ارتباط داشته باشید احساسات مثبت شما بیشتر می شود و شادتر خواهید بود. البته، بهتر است کسانی که می خواهید با آنها معاشرت داشته باشید را درست انتخاب کنید تا این معاشرت باعث ناراحتی و جنگ اعصاب برایتان نشود.

9. به دیگران کمک کنید

شاید شما هم این حس را تجربه کرده باشید که بعد از کمک به کسی که نیاز به کمک شما دارد حال بهتری دارید و از خودتان راضی  هستید. کمک کردن به دیگران حتی اگر به اندازه بلند کردن کیسه خرید سنگین یک سالمند هم باشد می تواند در حال روحی ما تأثیر فوق العاده ای داشته باشد. پس به خاطر خودتان هم که شده به دیگران کمک کنید. اگر هم در اطرافیانتان کسی نیست که نیاز به کمک شما داشته باشد در فعالیت های خیریه و کارهای داوطلبانه شرکت کنید و شاد باشید.

10. به نقاط مثبت توجه کنید

در زندگی همه ما اتفاقات بدی افتاده است و آدم هایی بوده اند که از آنها انرژی مثبت دریافت نکردیم و حتی ما را آزار دادند. اما این به این معنا نیست که تمام زندگی و تمام آدم ها منفی و ناراحت کننده هستند. اگر روی ذهن خودمان کار کنیم و بتوانیم در هر اتفاق بد و در آدم منفی و ناراحت، نقاط مثبت را شناسایی و در ذهنمان این نقاط مثبت را پر رنگ کنیم زندگی شادتری خواهیم داشت.

فراموش نکنید که هیچ کس کامل و بی عیب و نقص نیست حتی خودتان، اما اگر به جای نقاط منفی به نقاط مثبت اتفاقات و آدم های اطرافمان بیشتر توجه کنیم زندگیمان راحت تر و خوشحال تر خواهد بود.

مطالب مرتبط: 

تأثیر شادی بر سلامتی افراد

7 فایده پنهان شادی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *