چرا بعضی‌ها به جنون سلفی گرفتن مبتلا هستند؟

سلفی-گرفتن

نتایج تحقیقات متعدد نشان می‌دهد سلفی گرفتن زیاد نوعی اختلال روانشناختی است و ریشه در برخی دیگر از اختلالات روانشناختی دارد.

موسسه خانواده سلامت بنیان- گروهی از متخصصان آسیب‌شناسی و روانشناسان در روسیه معتقدند که با بالا رفتن تب سلفی به زودی اعتیاد به این کار در گروه اختلالات روانی قرار خواهد گرفت.

این متخصصان می‌گویند جنون فزاینده سلفی گرفتن به زودی به نوعی اعتیاد آسیب‌شناسی منجر خواهد شد و این اعتیاد باید به عنوان یک اختلال روانی در نظر گرفته شود.
با افزایش جنون عکس گرفتن از خود یا همان سلفی و انتشار عکس‌ها روی سایت‌های اجتماعی، فرد عملا خود را در معرض گرایش به خودشیفتگی قرار می‌دهد.

وقتی سلفی گرفتن تبدیل به بیماری می‌شود

روانشناسان روسی با استناد به این واقعیت، ادعا می‌کنند که سلفی گرفتن نه تنها نشانه‌ای از پایین بودن اعتماد به نفس و خودبینی است بلکه در موارد شدید حتی می‌تواند به بیماری تبدیل شود.

به گزارش سایت اینترنتی آربی‌تی‌اچ، این متخصصان معتقدند اگرچه در نگاه اول این کار کاملا بی‌ضرر و عادی به نظر می‌رسد اما افزایش تمایل فرد برای به اشتراک گذاشتن مداوم عکس‌هایی از خود برای گرفتن تایید دوستان در قالب «لایک کردن» و دریافت تحسین‌های آنها می‌تواند در فرد وابستگی ایجاد کند و این وابستگی در موارد شدید به جایی می‌رسد که فرد نیاز به درمان‌های روانشناسی پیدا می‌کند.

به اعتقاد روانشناسان روسی، همانگونه که اعتیاد به اینترنت در فهرست بیماری‌های روانی دسته‌بندی می‌شود، این تشخیص در مورد اعتیاد به بازی‌های آنلاین،‌ شبکه‌های اجتماعی یا عکس سلفی نیز صدق می‌کند.

گرفتن - چرا بعضی‌ها به جنون سلفی گرفتن مبتلا هستند؟

افرادی که بیشتر از دیگران به جنون سلفی مبتلا هستند

این روانشناسان همچنین تاکید کردند که افراد جوان در گروه سنی ۱۳ تا ۳۰ سال و عمدتا دختران، بیشتر مستعد ابتلا به «جنون سلفی» هستند.

اما آیا هر سلفی گرفتنی اختلال روانی محسوب می‌شود؟ قطعا پاسخ منفی است و هر کس سلفی می‌گیرد دچار بیماری نیست.

به گفته انجمن روانشناسی آمریکا کسانی که حداقل 3 بار در روز سلفی می‌گیرند، رفتار نگران‌کننده‌ای دارند و این رفتار آنها می‌تواند با سلامت روان‌شان در ارتباط باشد.

هندی‌ها بیشترین کشته را در حین گرفتن سلفی می‌دهند

تا به حال تحقیقات گسترده‌ای در این رابطه در کشورهای مختلف انجام شده است. در یکی از تحقیقات که در کشور هند انجام  گرفت، گروهی متشکل از 200 شرکت‌کننده تحت آزمون‌های روانشناختی قرار گرفتند و نتایج به دست آمده روی 400 نفر از کسانی که به حالت دچار بودند تست شد تا این اطمینان حاصل شود که سلفی یک بیماری حاد و جدی است.

یکی از آمارهای جالب که در نتیجه این تحقیقات به دست آمد این بود که بیشترین مرگ و میر ناشی از حادثه‌های حین سلفی گرفتن در هند اتفاق می‌افتد که تقریبا 60 درصد از کل آمار را تشکیل می‌دهد.

.jpg - چرا بعضی‌ها به جنون سلفی گرفتن مبتلا هستند؟

اما سوالی که پیش می‌آید این است که سلفی گرفتن بیش از اندازه ریشه در کدام اختلالات روانشناختی دارد؟ در ادامه به برخی از این اختلالات اشاره می‌کنیم.

خودشیفتگی

نتایج تحقیقات نشان می‌دهند کسانی که دچار خودشیفتگی هستند بیشتر از سایر افراد این کار را انجام می دهند. از آن‌جایی که این افراد نیاز بسیار زیادی به تحسین و توجه دارند، مدام از خودشان سلفی می‌گیرند و این عکس‌ها را در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند.

خود زشت انگاری

دکتر Dr. David Veale یک روانپزشک است و طی تحقیقاتش در مورد بیماری سلفی گرفتن می‌گوید که دو نفر از هر ۳ مراجعه کننده به وی اختلال خود زشت انگاری دارند. وجود این بیماری در افراد آن‌ها را وادار به گرفتن عکس‌های متعدد از خود و ارسال آن‌ها در شبکه‌های مجازی می‌کند و البته اگر بازخورد مورد نظرشان را از دوستان شان دریافت نکنند این اختلال در آن‌ها بدتر و بدتر خواهد شد.

عدم اعتماد به نفس

شاید در نگاه اول به نظرتان عجیب برسد که افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند بیشتر از خودشان سلفی می‌گیرند. آنها این کار را انجام می‌دهند تا مشکلات مربوط به عزت نفس خود را جبران کنند.

مطالب مرتبط: 

چگونه می توانم چت کردن های افراطی و نادرست را کنار بگذارم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *