چگونه تشخیص دهیم اختلال نعوظ ناشی از مشکل جسمی است یا مشکل روانشناختی؟

اختلال نعوظ

برای این که تشخیص دهیم اختلال نعوظ ناشی از مشکل جسمی است یا مشکل روانشناختی باید وقتی صبح‌ها بیدار می‌شویم توجه کنیم که نعوظ داریم یا خیر.

دکتر علی شیخ‌الاسلامی، سکس تراپ؛ یکی از مشکلاتی که بسیاری از آقایان در رابطه جنسی خود تجربه می‌کنند، اختلال نعوظ است. اولین مساله در اختلال نعوظ این است که تشخیص دهیم این مشکل نشأت گرفته از یک مساله جسمی است یا از یک مشکل روانشناختی ناشی می‌شود.

چگونه تشخیص دهیم اختلال نعوظ ناشی از مشکل جسمی است یا مشکل روانشناختی؟

برای این که بتوانیم این موضوع را تشخیص دهیم، باید به این نکته توجه کنیم که وقتی صبح‌ها از خواب بیدار می‌شویم نعوظ داریم یا خیر. اگر در هنگام خواب نعوظ شبانه داریم یا هنگامی که صبح‌ها از خواب بیدار می‌شویم، نعوظ داریم، به این معناست که مشکل جسمانی وجود ندارد و مشکل اختلال نعوظ ما ناشی از مسایل روانشناختی است. در این صورت، باید برای حل مشکل به سکس‌تراپ مراجعه کنیم.

اگر صبح‌ها نعوظ نداریم یا نعوظ در هنگام خواب اتفاق نمی‌افتد احتمالا مشکل جسمانی برایمان ایجاد شده و در اینجا نیاز است که به یک پزشک اورولوژیست مراجعه کنیم.

دلایل اختلال نعوظ

بخشی از اختلال نعوظ به خاطر دلایل جسمانی یا داروهایی است که فرد مصرف می‌کند. تعداد دیگری از افرادی که دچار این مشکل هستند هیچ‌گونه بیماری ندارند و دارو هم مصرف نمی‌کنند و عوامل روانشناختی باعث مشکل نعوظی آنها می‌شود.

مهمترین بیماری‌ها و داروهایی که باعث این مشکل می‌شوند

سردسته بیماری‌هایی که باعث اختلال نعوظ می‌شود، دیابت است. کسانی که دیابت نوع 2 دارند، به مروز زمان به این مشکل دچار می‌شوند. به همین دلیل، باید به پزشک مراجعه کنند تا با داروهایی که به آنها داده می‌شود، کمک کنیم که مشکل آنها حل شود.

افرادی که ام اس دارند، دچار بیماری‌های عروقی هستند و داروهای مختلفی را مصرف می‌کنند یا کسانی که سوءمصرف الکل و موادمخدر دارند هم گروه‌های دیگری هستند که ممکن است دچار مشکلاتی در نعوظ شوند.

داروهایی که اختلال نعوظ را به وجود می‌آورند داروهای ساده‌ای هستند که در بیماری‌هایی مثل فشار خون یا چربی خون ممکن است استفاده کنیم.

دارویی مثل آتنولول، پروپرانولول، داروهایی که برای فشار خون استفاده می‌کنیم، مثل هیدروکلروتیازید، جمفیبروزیل یا کلوفیبرات که برای کنترل چربی خون استفاده می‌شود ممکن است منجر به ایجاد مشکل در نعوظ شوند.

داروهای ضد افسردگی و داروهای ضد سایکوتیک مثل فنوتیازین یا ریسپریدون نیز ممکن است مشکل اختلال نعوظ را ایجاد کنند.

داروهایی که در بیماری نقرس استفاده می‌شود مثل آلوپورینول نیز می‌تواند باعث اختلال نعوظی شود. ایندومتاسین برای کسانی که دردهای مفصلی دارند تجویز می‌شود و مصرف آن در درازمدت می‌تواند این مشکل را ایجاد کند.

داروی رانیتیدن هم که برای کاهش اسید معده استفاده می‌شود یا حتی داروهای آنتی هیستامین هم در صورت مصرف بلندمدت، می‌توانند اختلال نعوظ ایجاد کنند.

در این موارد با تغییراتی که در دارو یا نحوه مصرف آن ایجاد می‌کنیم، کمک می‌کنیم تا این اختلال برطرف شود و فرد بتواند توانایی جنسی خود را بازیابی کرده و از زندگی جنسی خود لذت ببرد.

مطالب مرتبط: 

چرا نمی توانیم رابطه جنسی رضایت بخشی با همسرمان داشته باشیم؟

رابطه جنسی برایم دردناک و ناراحت کننده است

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *