طلاق عاطفی و جدا نشدن به‌صورت رسمی به نفع بچه‌هاست یا به ضررشان؟

طلاق-عاطفی

زن و شوهرهایی که احساس مثبتی را نسبت به هم تجربه نمی‌کنند و کاری به کار هم ندارند، اگر با آرامش زیر یک سقف زندگی کنند، بچه‌ها از این طلاق عاطفی دچار مشکل نمی‌شوند.

 

موسسه خانواده سلامت بنیان – دکتر علی شیخ‌الاسلامی، روانشناس و سکس‌تراپیست؛ بسیاری از زن و شوهرها در حالی کنار یکدیگر زندگی می‌کنند که احساس و عاطفه‌ای نسبت به یکدیگر ندارند و هیچ‌گونه سرمایه عاطفی بین آنها دیده نمی‌شود و حس مثبتی را نسبت به یکدیگر تجربه نمی‌کنند. آنها به صورت مستقل زیر یک سقف زندگی می‌کنند، اما کاری به کار هم ندارند. در چنین شرایطی، می‌توانیم بگوییم آنها از یکدیگر طلاق عاطفی گرفته‌اند.

در چه شرایطی زوجی که دچار طلاق عاطفی هستند، بهتر است جدا نشوند؟

اگر یک زن و شوهر در چنین شرایطی به سر می‌برند، اما در زندگی آنها تنشی که موجب آسیب به بچه‌ها شود، وجود ندارد و هر کدام به‌صورت جداگانه با بچه‌ها در ارتباط هستند، طلاق رسمی را پیشنهاد نمی‌کنیم.   

در چنین مواردی توصیه می‌شود که زن و شوهر سعی کنند با مهارت‌آموزی، مشکلات خود را حل کنند و بتوانند رابطه‌شان را احیا نمایند.

عاطفی 1 - طلاق عاطفی و جدا نشدن به‌صورت رسمی به نفع بچه‌هاست یا به ضررشان؟

ادامه رابطه زن و شوهر در چنین شرایطی برای بچه‌ها خطر کمتری از طلاق رسمی دارد. این که پدر و مادر بدون این که حس عاطفی نسبت به هم داشته باشند در یک خانه زندگی کنند و البته، دچار تنش هم نباشند، برای بچه‌ها بهتر از این است که جدا از هم زندگی کنند.

زن و شوهرهایی که جدا شدن آنها به نفع بچه‌هاست

در مقابل، زن و شوهرهایی هم هستند که احساسات مثبتی نسبت به یکدیگر ندارند، اما مدام تنش و چالش را تجربه می‌کنند. در چنین شرایطی، بهتر است زن و شوهر از هم جدا شوند.

به خاطر داشته باشید که ما طلاق را به‌عنوان یک راه‌حل معقول برای شرایط نامعقول در نظر می‌گیریم. به این ترتیب، زمانی که یک زوج هیچ‌گونه امکان سازگاری با هم ندارند و به هیچ وجه حاضر نیستند فرایند درمانی را برای اصلاح روابط خود طی کنند، بهتر است طلاق بگیرند.

.jpg - طلاق عاطفی و جدا نشدن به‌صورت رسمی به نفع بچه‌هاست یا به ضررشان؟

گاهی طرفین به این نتیجه می‌رسند که آتش‌بس اعلام کنند و تنشی با هم نداشته باشند و به شکل طلاق عاطفی با آرامش ولی جدا از هم زندگی کنند. در اینجا ما توصیه می‌کنیم از هم جدا نشوند و روی طلاق عاطفی خود کار کنند و به تدریج، رابطه را به سیکل درست آن برگردانند.

بودن والدین در کنار هم حتی در صورت فقدان رابطه عاطفی بین آنها، برای بچه‌ها بهتر از تک‌والدی است. چون درست است که چنین زن و شوهری به هم محبت نمی‌کنند، اما محبت خودشان را به بچه‌ها نشان می‌دهند و بچه‌ها از وجود هر دوی آنها بهره‌مند می‌شوند. در چنین شرایطی، شخصیت بچه رشد سالم‌تری خواهد داشت، نسبت به وقتی  که پدر و مادر به شکل رسمی طلاق می‌گیرند و جدا از هم زندگی می‌کنند.  

زن و شوهری که تنش بسیار زیادی دارند، اگر به این شیوه زندگی ادامه دهند، همیشه روح و روان‌شان دچار آزردگی است و دائم در فاز جنگی به سر می‌برند. دیدن این تنش‌ها و تجربه آنها توسط بچه‌ها نیز به آنها آسیب‌های زیادی می‌زند و باعث می‌شود آنها در زندگی آینده خودشان، به‌صورت ناخودآگاه این رفتارها را تقلید کنند.

این در حالی است که در طلاق عاطفی خاموش، یعنی جایی که زن و شوهر کاری با هم ندارند و بدون تنش در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند، بچه‌ها بی حرمتی و پرخاشگری را یاد نمی‌گیرند و الگوگیری منفی از رابطه پدر و مادرشان ندارند.

 عاطفی1 - طلاق عاطفی و جدا نشدن به‌صورت رسمی به نفع بچه‌هاست یا به ضررشان؟

آیا طلاق عاطفی زمینه‌ساز خیانت و روابط فرازناشویی خواهد شد؟

یکی از نکاتی که ممکن است زن و شوهرها را برای ادامه زندگی در شرایط طلاق عاطفی دچار تردید کند، این است که امکان دارد در این وضعیت، هر یک از آنها به خیانت و روابط فرازناشویی گرایش پیدا کند. اما آیا این اتفاق برای تمام کسانی که دچار طلاق عاطفی هستند، می‌افتد؟

درگیر شدن در این موضوع، بستگی به طرفین رابطه دارد. اگر زن و شوهر تعهد بالایی داشته باشند، اما طلاق عاطفی بین آنها جریان داشته باشد، روابط فرازناشویی و خیانت را تجربه نمی‌کنند. این در حالی است که اگر تعهد آنها پایین باشد، طلاق عاطفی می‌تواند زمینه‌ساز خیانت شود. در چنین شرایطی توصیه ما این است که طلاق رسمی بگیرند، سپس سراغ روابط دیگر خود بروند.  

مطالب مرتبط: 

می خواهید فرزندتان از طلاق شما کمتر آسیب ببیند؟ این اقدامات را انجام دهید 

‫2 نظر

  • مارال گفت:

    طلاق عاطفی خیانت به بچه ها محسوب میشه . بچه ها چه گناهی کردن که باید جواب لجبازی شما را بدن.

  • آرتین گفت:

    گاهی در زندگی زناشویی به دلیل گرفتاری های زوجین ، مثل کار ،فرزندان و مسئولیت های روزانه در خانواده و ……..

    تازگی و صمیمیت کمرنگ می شود و باعث بی توجهی به روابط زناشویی می شود .
    وقتی رابطه ای به این نقطه می رسد ،به راحتی از همسر خود دلسرد می شویدواجازه می دهید تا هر چیز دیگری به تدریج جایگاه همسر وزندگی زناشویی تان را بگیرد ،که منجر به طلاق عاطفی می گردد.
    برای همسر خود وقت بگذارید بنشینیدودرباره موضوعات مختلف با یکدیگر صحبت کنید ،
    درباره آنچه که از زندگی مشترکتان می خواهید وبه آن نیاز دارید وانچه عقیده دارید باعث مشکلاتتان می شوند گفت وگو کنید

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *