با صفر تا صد فرایند انتخاب همسر در طرح همسرگزینی موسسه خانواده سلامت بنیان آشنا شوید
طرحی به نام همسرگزینی در موسسه خانواده سلامت بنیان اجرا میشود که شما از طریق آن میتوانید همسر آینده خود را انتخاب کنید.
موسسه خانواده سلامت بنیان- یکی از اقداماتی که در سالهای اخیر توسط موسسههای فعال در حوزه خانواده و ازدواج انجام میشود، طرحهایی است که به افراد کمک میکند تا بتوانند همسر ایدهآل خود را پیدا کنند و ازدواج موفقی داشته باشند. موسسه خانواده سلامت بنیان نیز که از سال 1393 فعالیت خود را در حوزه خانواده آغاز کرده طرحی با نام “همسرگزینی” دارد که در این طرح به افراد کمک میکند همسری متناسب به معیارها و همشأن خود انتخاب کنند. در زمینه فعالیتهای موسسه خانواده سلامت بنیان در زمینه همسرگزینی با دکتر علی شیخالاسلامی، مدیرعامل این موسسه گفتگویی داشتیم.
شیخالاسلامی در رابطه با روند این طرح بیان داشت: در این طرح از افراد دعوت میکنیم تا در موسسه ما ثبتنام کنند. برای ثبتنام دو نوع فرم اطلاعات شخصی عمومی و فرم اطلاعات شخصی محرمانه داریم. فرم اطلاعات شخصی محرمانه فرمی است که تنها کارشناس ما به آن دسترسی دارد و فرم اطلاعات عمومی میتواند در اختیار کسی که میخواهد انتخاب کند قرار بگیرد. بعد از تشکیل پرونده و ارایه مدارک، راستی آزمایی انجام میدهیم تا ببینیم چقدر در فرمها صداقت وجود دارد و آیا مدارکی که ارایه شده درست است یا خیر.
او با اشاره به این مطلب که راستیآزمایی از طریق مراجع هویتی، محل کار، دانشگاه و … انجام میگیرد، اظهار داشت: بعد از تکمیل مدارک از افراد تست شخصیت نئو میگیریم که این تست 5 عامل اصلی شخصیت و 30 صفت شخصیتی آنها را مشخص میکند. کارشناسان ما براساس تست شخصیت و اطلاعاتی که فرد در اختیار ما قرار داده گزینههایی را که هماهنگی بیشتری با این فرد دارد به او معرفی میکنند. افرادی که به هم معرفی میشوند میتوانند دو جلسه در موسسه و یک جلسه بیرون از موسسه با هم ملاقات داشته باشند. اگر نتایج این ملاقاتها مثبت بود یک دیدار آشنایی بین خانوادهها خارج از موسسه برگزار میشود. سپس برای مشاوره نهایی مراجعه میکنند. اگر خانوادهها مخالفتی داشته باشند دلایل مخالفت بررسی میشود و در صورتی که مشکلی برای ازدواج نداشته باشند باقی مراحل ازدواج را زیر نظر خانواده پیش میبرند و ازدواج میکنند.
خانمها از طرح همسرگزینی استقبال بیشتری میکنند
مدیرعامل موسسه خانواده سلامت بنیان ضمن بیان این مطلب که استقبال خوبی از طرح همسرگزینی صورت گرفته، گفت: خانمها استقبال بیشتری میکنند اما استقبال آقایان کمتر است چون بهطور کلی آقایان تمایل کمتری به ازدواج دارند. آقایان در هر سنی به راحتی ازدواج میکنند اما هر چه سن خانمها بالاتر برود احتمال ازدواج آنها کاهش پیدا میکند. دلیل این مساله هم به فرهنگ جامعه برمیگردد چرا که هنوز این باور غلط در جامعه وجود دارد که اگر زنی بالای 35 سال بچهدار شود فرزند او نقایص ژنتیکی خواهد داشت و عقبمانده ذهنی خواهد شد. به دلیل همین طرز تفکر غلط بسیاری از آقایان اصرار دارند که همسر آنها حتما زیر 30 سال باشد. بهطور کلی، موقعیت خانمها برای ازدواج سختتر است.
نگرانیهای غلطی که درباره موسسههای همسریابی وجود دارد
شیخالاسلامی با اشاره به دیدگاههای منفی که نسبت به همسرگزینی از طریق موسسههای همسریابی وجود دارد، بیان داشت: در گذشته افراد وقتی میخواستند ازدواج کنند فردی واسطه میشد و خانوادهها را به هم معرفی میکرد و خانوادهها و دختر و پسر همدیگر را میدیدند و ازدواج میکردند. یعنی از گذشته معمولا واسطهای در امر ازدواج وجود داشته و هنوز هم وجود دارد که الان به آنها معرف ازدواج گفته میشود. موسسههایی مانند موسسه ما با یک رویکرد علمی همان کار واسطهگری را انجام میدهند و از لحاظ شکلی شاید تفاوت چندانی با همان سیستم قدیمی نداشته باشند جز این که رویکرد ما علمی شده است. یعنی واسطهای که هیچ اطلاعاتی از طرفین ندارد و فقط افراد را به هم معرفی میکند تبدیل شده به واسطهای که افراد را بهتر میشناسد و میتواند افراد بهتری را به هم معرفی کند.
او افزود: نگرانیهایی که در این زمینه وجود دارد بیشتر در میان خانمها دیده میشود و این نگرانی را دارند که اگر در موسسههای همسریابی ثبتنام کنند به این معناست که خواستگار نداشتند و از همه جا مانده و رانده به این موسسهها مراجعه کردهاند. این در حالی است که این دیدگاه غلط است و اکثر دختر خانمهایی که در موسسه ما ثبتنام میکنند تحصیلکرده و دارای دانش و فهم بالایی هستند و به موسسه ما مراجعه کردهاند تا حق انتخاب داشته باشند و خواستگاری در شأن خودشان به آنها معرفی شود. اکثر این خانمها از این که هر کسی به خود اجازه داده به خواستگاری آنها برود خسته شدند و دوست دارند خواستگاری در شأن خودشان داشته باشند. ما هم خواستگاری هم شأن را به آنها معرفی میکنیم.
مدیرعامل موسسه خانواده سلامت بنیان خاطرنشان کرد: مسالهای که وجود دارد تبلیغات منفی نهادهای حاکمیتی نسبت به موسسههای همسریابی است که آنها را غیر قانونی و کلاهبردار معرفی کردند و به مردم هشدارهای غلطی دادند و این مساله باعث شده فضای منفی علیه موسسهها شکل بگیرد. این در حالی است که موسسههای همسریابی قانونی مجوزهای قانونی گرفتهاند و صلاحیت افرادی که در این موسسهها کار میکنند مورد تأیید نهادهای حاکمیتی مثل وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی و دادگستری قرار گرفته و همگی گواهی عدم سوءپیشینه دارند. بنابراین، مردم اگر به موسسههای قانونی مراجعه کنند نه تنها نباید هیچگونه نگرانی داشته باشند بلکه باید خوشحال هم باشند که جایی به صورت علمی به آنها کمک میکند که دانش و مهارت بیشتری کسب کنند و بتوانند زندگی موفقتری را شکل دهند.
شیخالاسلامی گفت: اگر خانمی فکر کند بعدا ممکن است همسرش در مورد ثبتنام در موسسه همسریابی به او طعنه بزند باید بگویم این ترسها و نگرانیها بی دلیل است چرا که آن آقا خودش هم در این موسسه ثبتنام کرده و از این طریق با همسرش آشنا شده است. باید این فرهنگ را جا بیندازیم که ما همان واسط ازدواج هستیم اما بهصورت علمی و تخصصی کار میکنیم و میتوانیم بسیار موفقتر از واسطههای سنتی باشیم.
همسرگزینی صرفا در زمینه ازدواج دائم است
او با اشاره به این که موسسه صرفا در زمینه ازدواج دائم فعالیت میکند بیان داشت: ما به هیچ وجه در زمینه ازدواج موقت فعالیتی نداریم و اصلا نمیخواهیم وارد این حوزه شویم چرا که معتقدیم اگر قرار باشد ازدواج شکل بگیرد باید با نگاه دائم باشد. بهصورت اینترنتی هم ثبتنام نداریم و ثبتنامهای ما حضوری است تا از این طریق بتوانیم هویت افراد را تأیید کنیم و راستیآزمایی انجام دهیم سپس آنها را به یکدیگر معرفی کنیم.
جلسات معارفه ازدواج
مدیرعامل موسسه خانواده سلامت بنیان با اشاره به برگزاری جلسات معارفه ازدواج در موسسه اظهار داشت: این جلسات بهصورت یک هفته در میان برگزار میشوند و استقبال خوبی از آنها صورت گرفته است. در این جلسات افراد مجرد حضور پیدا میکنند و هم آموزش نحوه انتخاب همسر به آنها ارایه میشود هم این که خودشان را معرفی میکنند و با بحثهایی که در جلسه شکل میگیرد همدیگر را بهتر میشناسند و مواردی که تمایل به آشنایی با هم داشته باشند توسط کارشناسان ما برای ملاقات دقیقتر و کمک به ازدواج به هم معرفی میشوند.
مدارک لازم برای ثبتنام در طرح همسرگزینی
لازم به ذکر است ثبتنام در طرح همسرگزینی موسسه خانواده سلامت بنیان به صورت حضوری است و متقاضیان ضمن پر کردن فرمهای مربوطبه باید مدارک زیر را نیز ارایه دهند:
- تعهدنامه امضاشده توسط فرد
- فرمهای اطلاعات تکمیل شده در هنگام ثبتنام
- مدارک فردی شامل اصل و کپی شناسنامه (تمام صفحات) و کارت ملی (پشت و رو)
- اصل و کپی مدارک تحصیلی (روگرفت آخرین مدرک تحصیلی)
- اصل و کپی مدارک شغلی
- یک قطعه عکس 3 در 4 و یک قطعه عکس رنگی تمام قد 13 در 18
- گواهی سلامت جنسی، سلامت جسمی و عدم اعتیاد بسته به تشخیص مشاور نخست
علاقمندان به ثبتنام و شرکت در این طرح می توانند از روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت 9 صبح تا 21 با در دست داشتن مدارک لازم به موسسه خانواده سلامت بنیان واقع در خیابان پیروزی، خیابان ششم نیروی هوایی، بعد از کوچه 6/33 (شعاع پور)، پلاک ۱۸۹، طبقه اول مراجعه کنند یا با شماره تلفنهای ۷۷۴۳۰۱۶۳ و ۷۷۱۶۸۱۱۹ تماس بگیرند.