بیزاری جنسی، مشکلاتی که به بار می آورد و راه های درمان
موسسه خانواده سلامت بنیان- دکتر علی شیخ الاسلامی، روانشناس و سکس تراپ؛ یکی از اختلالات عملکرد جنسی ترس یا بیزاری از رابطه جنسی می باشد که هم در زن و هم در مرد وجود دارد. اختلال بیزاری جنسی با بیزاری فعال و اجتناب از تماس تناسلی با شریک جنسی مشخص می شود که پریشانی شخصی یا مشکلات میان فردی به بار می آورد.
فرد مبتلا به بیزاری جنسی ممکن است به مسایل جنسی علاقمند باشد و از خیالپردازیهای جنسی لذت ببرد اما از فکر اینکه رابطه جنسی را با فردی تجربه کند منزجر است. در برخی موارد این مشکل فراگیر است و فرد از کلیه رفتارهای صمیمانه جنسی مثل بوسیدن و بغل کردن نیز بیزار است. در برخی مواقع این بیزاری به جنبه های خاصی از رابطه محدود است مثل بیزاری از داشتن دخول مهبلی یا بیزاری از بوی ناحیه تناسلی.
واکنش افراد در این اختلال از اضطراب ملایم تا حملات وحشت زدگی نوسان دارند. افراد مبتلا از انزجار خود ناراحت هستند ولی نمی توانند مشکل را حل کنند. افرادی که دارای این مشکل هستند با همسر خود درگیر اختلاف می شوند و حتی کارشان می تواند به طلاق بکشد.
ویژگیهای تشخیصی بیماری
افراد مبتلا به اختلال بیزاری جنسی از تماس آلت تناسلی با شریک جنسی، بیزاری شدید و مکرر دارند و از آن اجتناب می ورزند. این اختلال پریشانی یا مشکل میان فردی قابل ملاحظه ای به بار می آورد. این اختلال با اختلال دیگری توجیه نمی شود. می تواند دایمی یا اکتسابی، فراگیر یا موقعیتی و ناشی از عوامل روانی یا آمیزه ای از عوامل روانی و جسمانی باشد.
علل ایجاد بیزاری جنسی
نگرشهای به شدت منفی والدین در مورد مسایل جنسی، سابقه آسیب جنسی مانند تجاوز جنسی یا زنا با محارم، وارد کردن فشار جنسی مداوم توسط همسر در دراز مدت و سردرگمی هویت جنسی در مردان علل ایجاد این بیزاری جنسی هستند. افراد مبتلا گاهی در سال فقط یک بار رابطه جنسی دارند که باعث بروز مشکل و نگرانی در رابطه زناشویی می شود و می تواند به اختلاف و طلاق بیانجامد.
راه های درمان بیزاری جنسی
عمده دلایل ایجاد این مشکل عوامل روانی هستند و لذا استفاده از تکنیکهای روان درمانی مثل رویکرد رفتاری یا شناختی رفتاری و مواجهه درمانی می تواند کمک کننده باشد. پیش اگهی درمان در بیماران خوب بوده و اکثر آنها درمان می شوند.
در همین زمینه بخوانید:
زنان و مردان چه تفاوت هایی در رفتارهای جنسی دارند؟
تاثیر انگاره بدنی در مورد اندام های جنسی در رضایت زنان و مردان از رابطه جنسی
اختلال برانگیختگی جنسی چیست و چگونه می توان آن را درمان کرد؟