خانه » کارگروه ها » تغذیه » ۱۰ اصل که موقع تهیه غذای کودک باید رعایت کنید
غذای کودک

۱۰ اصل که موقع تهیه غذای کودک باید رعایت کنید

دستگاه گوارش کودک بسیار حساس است و با کوچک ترین آلودگی، ممکن است دچار اسهال شود و در نتیجه، در معرض خطر سوتغذیه قرار گیرد. بنابراین باید در هنگام تهیه و نگه داری و دادن غذا به شیرخوار اصول بهداشتی را کاملا مراعات کرد.

به گزارش موسسه خانواده سلامت بنیان، با توجه به بروز مشکلات عدیده ای که مصرف مواد غذایی آلوده به وجود می آورد و بروز انواع بیماری های ناشی از آن، توجهی جهانی به سمت بهداشت مواد غذایی معطوف گردیده است. این امر با تاکید بیشتر بر گروه های آسیب پذیر شامل افراد مسن، نوزادان و کودکان و زنان باردار صورت می پذیرد.

دستگاه گوارش کودک بسیار حساس است و با کوچک ترین آلودگی، ممکن است دچار اسهال شود و در نتیجه، در معرض خطر سوتغذیه قرار گیرد. بنابراین باید در هنگام تهیه و نگه داری و دادن غذا به شیرخوار اصول بهداشتی را کاملا مراعات کرد. در ادامه این گزارش از ۱۰ اصل اساسی نام می بریم که اگر در هنگام تهیه غذای کودک آنها را رعایت کنید سلامت کودک خود را تضمین کرده اید.

اصل اول: دست های خود را قبل و بعد از تهیه غذا و قبل از غذا دادن به کودک بشویید و اگر در دست های خود زخم یا عفونتی دارید قبل از تهیه غذا محل زخم را ببندید تا آلودگی های ناشی از زخم وارد غذای کودک نشود.

اصل دوم: محل تهیه و پخت غذا را تمیز نگه دارید چون غذاها به سرعت آلوده می شوند. همچنین، پارچه هایی که برای تمیز کردن آشپزخانه استفاده می کنید باید مرتب شسته و یا عوض شوند.

اصل سوم: مواد غذایی به ویژه مواد گوشتی، سبزیجات و شیر را حرارت دهید و حداقل در دمای ۷۰ درجه سانتیگراد بپزید زیرا حرارت موجب از بین رفتن میکروب های بیماری زا می شوند.

اصل چهارم: سعی کنید فاصله بین پخت غذا و دادن آن به کودک طولانی نباشد زیرا احتمال دارد در این فاصله میکروب ها در غذا شروع به رشد کنند. همچنین سعی کنید غذای کودک را به مقدار لازم تهیه کنید تا مجبور نشوید آن را برای وعده های بعد نگه دارید. در صورت اضافی بودن غذا آن را در یک ظرف درب دار در یخچال نگه دارید.

اصل پنجم: غذای نگه داری شده را حتما قبل از مصرف حرارت دهید و توجه داشته باشید آن را بیش از یک بار گرم نکنید چون ارزش غذایی آن کم می شود.

اصل ششم: غذاهای پخته و خام را جدا از هم نگه دارید زیرا احتمال آلودگی غذاهای خام نسبت به غذاهای پخته بیشتر است.

اصل هفتم: غذاها را دور از دسترس حشرات و جوندگان قرار دهید زیرا حیوانات ناقل میکروب های بیماری زا هستند.

اصل هشتم: از آب سالم استفاده کنید و اگر احتمال آلودگی آب وجود دارد آن را بجوشانید.

اصل نهم: حتی الامکان از فرآورده های لبنی پاستوریزه استفاده کنید.

اصل دهم: شرایط روحی مناسب را به هنگام استفاده از مواد غذایی فراموش نکنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.